Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22411 tot 22415
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Hoe olie de werkelijke waarde van goud kan onthullen

Iran, of welke andere grote oliestaat dan ook, heeft de macht om het huidige dollarsysteem om zeep te helpen. Door olie in fysiek goud af te rekenen, zonder tussenkomst van de dollar, kan het goud opnieuw gewaardeerd worden tegen een veel hogere koers. Dit zal een einde maken aan de derivatisering van de hele goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Wijzen lessen van een van ‘s werelds beste beleggers

De beste beleggers ter wereld zijn niet zomaar de beste beleggers ter wereld. Maar niet iedere grandioze belegger streeft dezelfde principes na. Ray Dalio is ook zo'n echte klasbak. Wat de grootste beleggers wel met elkaar gemeen hebben, is dat ze bepaalde principes hebben en daar nooit van afwijken. Volgens Ray Dalio gaat alles in cyclussen, zo staat op IEXProfs.nl.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Peter Schiff praat banen, goud en Janet Yellen

Peter Schiff gaf vorige week zijn kijk op de ontwikkelingen in de markten. En wat hij zag was niet bepaald geweldig. Het aantal nieuwe banen in de VS in januari 2014 viel behoorlijk lager uit dan eerder was verwacht. En blijkbaar zoekt de overheid een excuus bij het slechte weer, ronduit belachelijk volgens Peter Schiff.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Amerikaanse huizenmarkt krijgt het weer moeilijk

De huizenmarkt in de Verenigde Staten kan men best omschrijven als een Federal-Reserve-hyper-fueled bubble. Op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten liggen de huizenprijzen nu hoger dan tijdens het ploppen van de bubbel in 2007. Uiteraard ziet de Fed nog geen bubbel en zullen huizenprijzen nooit (twee keer) op nationaal niveau kunnen dalen??

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Groeimarkten: als het bloed door de straten vloeit …

Dat de Groeimarkten in een dip zitten, is een open deur intrappen. De MSCI Emerging Markets index daalde dit jaar al met 5 procent omdat vooral particuliere beleggers het fonds dumpten. Maar zoals u weet van Slim Beleggen, gaan onze ogen open als het bloed door de straten loopt. Is het dan al een goed moment om de Groeimarkten weer op te pikken?