Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22421 tot 22425
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

'EU-betalingssysteem bespaart miljarden'

Het Europees betalingssysteem SEPA kan bijna 22 miljard euro aan besparingen opleveren, waarvan 16 miljard euro voor rekening komt van het bedrijfsleven. 

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Vraag naar goud onder particulieren met 21% gestegen

De vraag naar gouden munten, goudbaren en gouden sieraden is vorig jaar met 21% gestegen ten opzichte van 2012. Door de daling van de goudprijs deden beleggers hun posities van de hand, maar dat goud werd volop gekocht door met name China, India en Turkije. Lees het samenvatting van het rapport van de World Gold Council op Goudstandaard.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Hoge schulden en weinig groei

We hebben de afgelopen twintig jaar heel veel geld geleend. Vooral geld voor de financiering van een eigen huis. Maar al die bakstenen leveren, anders dan woongenot, geen economische productiviteit op. Nu de huizenprijzen niet meer stijgen komen we erachter dat ons vermogen volledig opgesloten zit. En daardoor consumeren we steeds minder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Japan wil kredietverlening verder stimuleren

De Japanse centrale bank gaat extra kredieten beschikbaar stellen aan banken om uit te lenen aan het bedrijfsleven. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Mis de grote goudtrend niet!

Goud en China vormen twee handen op één buik, we kunnen dat niet genoeg herhalen. En moet de toenemende welvaart in China is die goudhonger nog lang niet gestild. Mis deze sterke trend niet!

2013 was een bewogen jaar voor goudbeleggers. De totale waarde van de Amerikaanse Exchange-Traded Funds (ETF’s) die in goud investeren daalde met net geen $75 mrd. Af en toe was er sprake van een ware verkoopgolf: beleggers struikelden over elkaars heen om hun posities in goud af te bouwen.