Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22421 tot 22425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Economen waarschuwen beleggers voor de Fed

Top economen in de VS waarschuwen beleggers voor de Fed in een vrijdag verschenen rapport. En de boodschap liegt er niet om kunnen we u verzekeren. Een ‘wake up call‘.

Er is onderzoek gedaan naar de sell off van mei/juni vorig jaar, toen de Fed voor het eerst overwoog haar quantitative easing programma af te bouwen. Door JPMorgan Chase econoom Michael Feroli, University of Chicago professor Anil Kashyap en nog een tweetal gerespecteerde economen. En de uitkomsten van dat onderzoek stemmen niet vrolijk. Er breken eerdaags woelige tijden aan op de financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Staat de smartphone sector voor een nieuwe omwenteling?

Wie heeft er geen smartphone? De slimme telefoon is absoluut niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En dan is het toch jammer da Microsoft de boot compleet heeft gemist.

U heeft ongetwijfeld al mogen vernemen dat Satya Nadella de nieuwe ceo is geworden van Microsoft. Aan de keuze voor deze Nadella is een lange afvalrace vooraf gegaan waarbij op een bepaald moment zelfs de ceo van Ford Alan Mulally een gedoodverfde kandidaat bleek te zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Wall Street in ban Oekraïne

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 16.205 punten.

De brede S&P 500, die vrijdag op een nieuw recordniveau sloot, zakte 0,8 procent tot 1844 punten. De technologiebeurs Nasdaq leverde 1,2 procent in tot 4257 punten.

Voor opening van de beurs werd bekendgemaakt dat de uitgaven van consumenten in de Verenigde Staten in januari met 0,4 procent zijn gestegen. De stijging was sterker dan verwacht. Ook bleek dat de activiteit in de Amerikaanse industrie vorige maand stevig is gegroeid.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Update week 9: Goud, Zilver, Bitcoin en Oekraïne

Afgelopen week deed de goudprijs niet veel en steeg, gemeten in Amerikaanse Dollars, licht. De zilverprijs liet een heel ander beeld zien en daalde (in $) met maar liefst 2,9%.

Het nieuws over Bitcoin was spannender. Mt. Gox bleek eerst al zijn tweets te hebben verwijderd en daarna was het platform offline. Vervolgens werd het faillissement aangevraagd. Ongeveer 6% van alle Bitcoin vielen weg ( klik hier voor het artikel). De prijs van Bitcoin daalde op het nieuws maar herstelde later in de week.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

IMF licht financiële situatie Oekraïne door

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is vanaf dinsdag in Oekraïne om daar onderzoek te doen naar de economische gesteldheid van het land.