Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22426 tot 22430
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Deze 5 economieën zullen het snelst groeien in 2014

De 5 economieën die in 2014 snelst zullen groeien zijn naast China en India ook Nigeria, Bangladesj en de Filippijnen. Dat blijkt uit voorspellingen van het IMF, de EU, Eurostat en de OESO. Zijn China en India niet echt verrassingen, dan zijn Nigeria en Bangladesj dat wel. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

4 angstaanjagende grafieken uit China

Het laatste wat de wereld nu zou kunnen gebruiken, is een crisis in China. Hoewel crisissen horen bij het groeiproces van China, zou een crisis nu fataal kunnen zijn voor de globale economie. China stevent dan ook in snel tempo af op een financiële crisis zoals de VS en Europa kende in 2008 /2009 - aldus Zerohedge.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Tesla heeft de aanval op de Chinese markt ingezet

CEO Elon Musk van Tesla Motors is de AmericanDream aan het realiseren en dat aan een niet voor mogelijk gehouden tempo. Hij is de man wiens rijkdom sneller is gegroeid dan die van eender welke Amerikaan sinds Mark Zuckerberg Facebook tot een succesverhaal maakte.

Musk is niet de eerste de beste. De geboren Zuid-Afrikaan laat zich door niets of niemand afschrikken en durft de lat erg hoog te leggen. De plannen die Musk tot dus ver op tafel legde, getuigen stuk voor stuk van creativiteit, innovatief vermogen en durf.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Column Kees de Kort | Richting is omlaag, en fórs

Even terug in de tijd: de Amerikaanse groeicijfers over het vierde kwartaal zijn bijgesteld. En wel met 0,7 procentpunt, naar 2,4 procent op jaarbasis. "Dus die groei in de VS is behoorlijk aan het afzwakken. En dan krijgen we het eerste kwartaal van dit jaar er nog bovenop", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Splitsing Oekraïne: wat zijn de gevolgen voor de economie?

Het pokerspel in Oekraïne concentreert zich de komende weken rond de vraag: stuurt de Russische president aan op een tweedeling tussen Oost- en West-Oekraïne? De geopolitieke logica is er, economisch liggen er grote problemen op de loer.

Rusland trok afgelopen weekend met een militaire interventie de controle over de Krim naar zich toe. Het schierleiland dat sinds 1954 officieel deel uitmaakt van Oekraïne is militair-strategisch van grote betekenis voor de Russen. Zie hier voor een overzicht van de recente ontwikkelingen.