Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 22446 tot 22450
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Splitsing Oekraïne: wat zijn de gevolgen voor de economie?

Het pokerspel in Oekraïne concentreert zich de komende weken rond de vraag: stuurt de Russische president aan op een tweedeling tussen Oost- en West-Oekraïne? De geopolitieke logica is er, economisch liggen er grote problemen op de loer.

Rusland trok afgelopen weekend met een militaire interventie de controle over de Krim naar zich toe. Het schierleiland dat sinds 1954 officieel deel uitmaakt van Oekraïne is militair-strategisch van grote betekenis voor de Russen. Zie hier voor een overzicht van de recente ontwikkelingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Is olie niet langer het zwarte goud?

We kennen natuurlijk allemaal olie als het zwarte goud. Maar de komende jaren zou dat predikaat wel eens vooral voor een andere grondstof kunnen gelden: ons dagelijkse bakje troost. Het ziet er immers naar uit dat de combinatie van een steeds grotere belangstelling diverse koffiesoorten en een als gevolg van het droge en warme weer beperkter aanbod de koffieprijs de komende tijd nog voort de hoogte in kan stuwen.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Wat is de meerwaarde van Bitcoin?

Dit is de vraag die mij vanaf het begin al bezig houdt. Wat zet mensen ertoe om geld van de bankrekening te halen en het om te zetten in een stukje code? Waarom zou iemand al die extra moeite doen om [1] een account aan te maken, [2] de hele ‘blockchain’ van Bitcoin te downloaden, [3] een Bitcoin te kopen en die [4] in een wallet te stoppen en daar [5] een backup van maken op een USB-stick, als men ook direct in euro’s met iedereen kan betalen en al die extra stappen kan overslaan?

Bron: belegger.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Onzekerheid Rusland stuwt olieprijs

De olieprijzen zijn maandagochtend met meer dan een dollar per vat gestegen vanwege de oplopende spanningen op de Krim.

De markten reageren angstig op mogelijke sancties van het Westen tegen Rusland. Het Oost-Europese land behoort tot een van de grootste olieproducenten ter wereld en Europa is daarnaast voor 40 procent afhankelijk van Russich gas.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Bill Gates passeert Carlos Slim als rijkste man

Bill Gates is na vijf jaar weer de rijkste mens op aarde. De Amerikaanse oprichter van softwarebedrijf Microsoft heeft in totaal 76 miljard dollar (55 miljard euro) aan eigendommen.