Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 22451 tot 22455
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Wat is de meerwaarde van Bitcoin?

Dit is de vraag die mij vanaf het begin al bezig houdt. Wat zet mensen ertoe om geld van de bankrekening te halen en het om te zetten in een stukje code? Waarom zou iemand al die extra moeite doen om [1] een account aan te maken, [2] de hele ‘blockchain’ van Bitcoin te downloaden, [3] een Bitcoin te kopen en die [4] in een wallet te stoppen en daar [5] een backup van maken op een USB-stick, als men ook direct in euro’s met iedereen kan betalen en al die extra stappen kan overslaan?

Bron: belegger.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Onzekerheid Rusland stuwt olieprijs

De olieprijzen zijn maandagochtend met meer dan een dollar per vat gestegen vanwege de oplopende spanningen op de Krim.

De markten reageren angstig op mogelijke sancties van het Westen tegen Rusland. Het Oost-Europese land behoort tot een van de grootste olieproducenten ter wereld en Europa is daarnaast voor 40 procent afhankelijk van Russich gas.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Bill Gates passeert Carlos Slim als rijkste man

Bill Gates is na vijf jaar weer de rijkste mens op aarde. De Amerikaanse oprichter van softwarebedrijf Microsoft heeft in totaal 76 miljard dollar (55 miljard euro) aan eigendommen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Dit is een explosieve cocktail

Japan heeft afgelopen week zijn energieplan opgesteld voor de komende 20 jaar. Zoals te verwachten viel, kwam nucleaire energie (uranium!) prominent in het plan voor. Shinzo Abe wil de 48 bestaande Japanse reactoren stelselmatig heropstarten. Verschillende reactoren worden klaargemaakt voor inspectie om de heropstart nog dit jaar door te voeren. Dit is dé trigger die de uraniumsector nodig heeft om weer tot leven te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Warren Buffett’s top vijf

Warren Buffett heeft aardig wat uitspraken, wijsheden en kennis gedeeld met beleggers door de jaren heen. Wilt u uw eigen kennis en inzichten verbeteren, dan zeggen wij: leer het van ‘s werelds beste belegger.

Warren Buffett klimt elk jaar in de pen en schrijft een lange brief aan zijn aandeelhouders in Berkshire Hathaway. Iets waar beleggers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Wat ‘s werelds beste belegger dit jaar te melden heeft, daar komen wij deze week nog op terug.