Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22466 tot 22470
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 16 februari 2014

We zitten vast in een ‘Liquidity Trap’

Like a car, an economy has lots of moving parts; everyone thinks they know how to drive it when they’re in the back seat; and it crashes too often. But on a more serious note, the analogy of a car works especially well when you think of where large parts of the global economy are.

Today central banks can make money cheap and plentiful, but the money that is created isn’t moving around the economy or stimulating demand. They can step on the accelerator and flood the engine with gas, but the transmission is broken, and the wheels don’t turn. Without a transmission mechanism, monetary policy has no effect.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 16 februari 2014

De geboorte van de über-middenklasse of hoe de financiële wereld de maatschappij ontwrichtte

De financiële wereld heeft de Britse samenleving in twee gesplitst: aan de ene kant is er een nieuwe über-middenklasse ontstaan, een kleine elite die de vruchten van de globalisering heeft geplukt, dan, aan de andere kant, de miljoenen vaklui die alles uit de kast moeten halen om een levensstijl te behouden die bij de traditionele middenklasse hoort.

Dat blijkt uit cijfers die de Financial Times publiceert op basis van een onderzoek van Brian Bell en Stephen Machin, twee economen die ruim 40 jaar aan salarisdata analyseerden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 16 februari 2014

Gedwongen huizenverkoop stijgt sterk

De gedwongen huizenverkoop in de VS loopt ineens weer sterk op, over een déjà vu gesproken. De markt lijkt er nog niet echt oog voor te hebben, maar dit kan natuurlijk op termijn een ‘gamechanger‘ worden.

Hoe zat het ook alweer? De crisis in de VS sloeg toe op de huizenmarkt: subprime leningen, sterk stijgende werkloosheid en veel Amerikanen die geconfronteerd werden met het fenomeen foreclosure, oftewel gedwongen huizenverkoop in opdracht van de bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 16 februari 2014

Hier gaat de goudprijs naar toe

Goud is weer helemaal terug in de gratie bij beleggers. En dan wordt het beslist interessant om te eens bezien wat voor toekomstige koersen het edelmetaal allemaal in petto kan hebben voor beleggers.

De goudkoers is aardig los. Januari was al een relatief goude maand voor het edelmetaal, maar vooral de laatste dagen gaat het hard. Beleggers lijken hun schroom toch enigszins van zich te hebben afgeschud, al zijn er nog genoeg twijfelaars en natuurlijk de nodige negatieve commentaren van de grootbanken.

Van die laatste categorie raden wij u sowieso aan dat met een flinke korrel zout te nemen. De grootbanken hebben liever niet dat u (fysiek) goud aankoopt, want dan kunnen ze niets aan u verdienen. De realiteit is dat terwijl diverse grootbanken om het hardst roepen dat goud naar de $1.000 gaat, de koers inmiddels (ruim) boven de 1.300 staat. Maargoed, wat niet is, kán natuurlijk altijd nog komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 februari 2014

'Duizenden banen op tocht in zorg'

Thuiszorginstellingen en verzorgingshuizen staan aan de vooravond van een ontslaggolf.