Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 22471 tot 22475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 16 februari 2014

Hier gaat de goudprijs naar toe

Goud is weer helemaal terug in de gratie bij beleggers. En dan wordt het beslist interessant om te eens bezien wat voor toekomstige koersen het edelmetaal allemaal in petto kan hebben voor beleggers.

De goudkoers is aardig los. Januari was al een relatief goude maand voor het edelmetaal, maar vooral de laatste dagen gaat het hard. Beleggers lijken hun schroom toch enigszins van zich te hebben afgeschud, al zijn er nog genoeg twijfelaars en natuurlijk de nodige negatieve commentaren van de grootbanken.

Van die laatste categorie raden wij u sowieso aan dat met een flinke korrel zout te nemen. De grootbanken hebben liever niet dat u (fysiek) goud aankoopt, want dan kunnen ze niets aan u verdienen. De realiteit is dat terwijl diverse grootbanken om het hardst roepen dat goud naar de $1.000 gaat, de koers inmiddels (ruim) boven de 1.300 staat. Maargoed, wat niet is, kán natuurlijk altijd nog komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 februari 2014

'Duizenden banen op tocht in zorg'

Thuiszorginstellingen en verzorgingshuizen staan aan de vooravond van een ontslaggolf. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 15 februari 2014

Banken VS mogen geld aannemen van cannabishandelaars

De Amerikaanse overheid heeft gisteren regels vastgelegd voor banken die geld willen aannemen van handelaars die wettelijk de toelating hebben om cannabis te verkopen. Daardoor lopen die banken minder risico op vervolging. De nieuwe regels werden opgesteld door FinCen, een dienst die onder de bevoegdheid van het ministerie van Financiën valt.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 15 februari 2014

Amerikanen participeren steeds minder

So now that absolutely everyone is laser-focused more on the participation print, recently at 35 year lows, than the actual unemployment number which even the Fed has implied is meaningless in the current context, one thing to note is that while the overall number is a blended average across the US, it certainly differs on a state by state basis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 februari 2014

Moody's positiever over Italië

Moody's verhoogde zijn outlook voor de kredietwaardigheid van Italië van negatief naar stabiel, wat betekent dat de kans op een afwaardering is geslonken.

Het ratingbureau wees bij zijn besluit op de Italiaanse staatsschuld, die naar verwachting dit jaar stabiliseert. Daarnaast is het risico afgenomen dat banken met staatssteun moeten worden geholpen.