Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 22471 tot 22475
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 22 maart 2014

Na drie tot zes maanden geen gas als Rusland gastoevoer afsluit.

Als Rusland vanwege een handelsoorlog de gastoevoer naar de EU afsluit, zullen de burgers en bedrijven in verschillende lidstaten binnen drie tot zes maanden zonder gas komen te zitten. In het najaar zal van een acuut tekort sprake zijn. Europa importeert het grootste gedeelte van het verstookte gas en eenderde daarvan is afkomstig uit Rusland.

Maar de problemen zullen van land tot land sterk verschillen. Nederlandse huishoudens en mkb'ers gebruiken voor verwarmen en koken op dit moment nog uitsluitend aardgas uit het Groningse veld. Zij zullen er weinig last van hebben. Daarnaast is Nederland een productieland en heeft het aanzienlijke reserves. Maar veel landen in Oost-Europa, Duitsland en ook Italië zullen al snel met grote tekorten worden geconfronteerd. Landen als Roemenië, Bulgarije en Slowakije halen 90 procent van hun gas uit Rusland. Duitsland is de grootste afnemer van Russisch gas. In de toekomst neemt die afhankelijkheid verder toe.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 22 maart 2014

De Krim behoort weer aan de 'Kriminelen' toe - goud boet in

Nu het duidelijk is dat de Krim weer bij de ‘Kriminelen’ hoort, zijn beleggers weer massaal op de roze wolk geklommen. Europese beurzen herpakken zich in het kielzog van Wall Street. Alleen Rusland mag beginnen te vrezen voor de gevolgen van de verlaging van zijn kredietwaardigheid. Voor de goudprijzen allerminst positief; de positieve trend begint sinds januari opeens toch te stagneren. Goud, dat afgelopen maandag direct na het Krim-referendum op net geen 1400 dollar stopte, ondergaat de langste verliesreeks sinds afgelopen november.

[...]

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: zaterdag 22 maart 2014

Goudprijs met meer dan 15% omhoog in 2014

[...]

De spanningen in de Oekraïne lijken meer vat te hebben op goud dan op de olieprijs. De aandelenhandel ligt weer wat onder druk, maar dat is bijna altijd inherent aan een stijgende goudprijs. De recente aanpak in China kan ook verstorend gaan werken op een stijgende goudprijs indien hierdoor de fysieke vraag uit dit land zou gaan teruglopen. Dit zal de komende maanden waarschijnlijk wel duidelijk gaan worden. Mochten de Chinese autoriteiten de controle over dit proces gaan verliezen kan dit wederom een vlucht in goud e.d. gaan betekenen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 maart 2014

Japan steunt Oekraïne met 710 miljoen euro

Japan geeft noodlijdend Oekraïne binnenkort omgerekend 710 miljoen euro financiële steun. Dit meldden zaterdag bronnen in Japanse regeringskringen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 22 maart 2014

'Nucleaire top goed voor Nederlandse economie'

De nucleaire top van aankomende maandag en dinsdag in Den Haag is op de lange termijn goed voor de Nederlandse economie.