EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22476 tot 22480
Geplaatst op: donderdag 1 mei 2014

IMF waarschuwt Oekraïne: vecht voor het oosten, anders geen geld

IMF approved the $17bn tranched loan to Ukraine last night, Gazprom gets paid; Ukraine gets its cash; and the door's wide open for the US and EU to pour more 'controlling influence' into the divided nation... Except there's one thing:

IF UKRAINE GOVERNMENT LOSES EFFECTIVE CONTROL OVER EAST OF COUNTRY, $17 BLN IMF BAILOUT WOULD NEED TO BE REDESIGNED

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: donderdag 1 mei 2014

De waarheid over de Amerikaanse werkloosheid

Morgenmiddag zal het werkloosheidscijfer van Amerika worden gepubliceerd. Dit werkloosheidscijfer wordt onveranderd geschat op 6,7%. De Fed heeft gedurende een langere periode gehamerd op een laag werkloosheidscijfer. Inmiddels heeft Janet Yellen bekend gemaakt dat de Fed zich minder zal richten op dit werkloosheidscijfer. Wij vestigen onze aandacht weldegelijk op dit Amerikaanse werkloosheidscijfer, en de meeste beleggers doen dat ook.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 1 mei 2014

Deflatie: echt? Grondstofprijzen stijgen rap

Veel economen vrezen een daling van de consumentenprijzen als de duivel. Zo is IMF-baas Christine Lagarde een fervent pleitbezorger van een ruimer monetair beleid om het “deflatie-gedrocht” tegen te houden. Ze drong zelfs bij ECB-voorzitter Draghi aan om met ziel en zaligheid “de lage inflatie te bestrijden”. Maar behalve dat het zeer onwaarschijnlijk is dat prijzen voor langere tijd zullen dalen, hebben we niets te vrezen van dalende consumentenprijzen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 1 mei 2014

Onrust in Oekraïne

Wat begon als een Oekraïens conflict, breidt zich inmiddels steeds meer uit naar internationaal niveau. Deze week kondigden de Verenigde Staten en de Europese Unie opnieuw maatregelen aan tegen Rusland. De sancties strekken zich uit van een inreisverbod voor Russische regeringsfunctionarissen, tot bevroren tegoeden en sancties tegen bedrijven die gerelateerd zijn aan Poetin. Hierdoor raakt Poetin steeds meer afgesloten van de buitenwereld. Hoewel Rusland voorlopig ontkent dat de sancties (grote) impact hebben, richten deze wel degelijk behoorlijke economische schade aan. Tot nu toe zijn daarnaast nog niet de strengst mogelijke sancties opgelegd, maar de kans hierop wordt wel steeds serieuzer. Dat de sancties wel degelijk impact hebben is terug te zien in de koers van de Russische munt, de Roebel, deze zakt steeds verder weg. Het nadeel van het opleggen van de sancties is dat dit ook weer een tegenreactie vanuit Rusland oproept. De Russische plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken kondigde direct aan dat er maatregelen getroffen worden welke betrekking hebben op een zeer breed vlak. Hiermee komt het conflict steeds verder “op scherp” te staan.

Lees verder op indexpeople.nl
Geplaatst op: donderdag 1 mei 2014

Column Kees de Kort | Shit happens

Groeide de Amerikaanse economie nog in de laatste twee kwartalen van 2013, dit kwartaal is de groei nul. "En wat is de reactie?", vraagt BNR's Kees de Kort. "Precies. Helemaal niks. Nul."

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs