Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22481 tot 22485
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Vastgoed zwaar verliesgevend in 2013 bij de Rabobank

De Rabobank heeft in het vastgoed zware verliezen geleden in 2013. De vastgoeddochter van Rabobank, waaronder FGH, heeft in 2013 een verlies geleden van € 817 miljoen. Ook het jaar daarvoor was een verlies zichtbaar van € 107 miljoen. Deze verliezen staan tegenover een vastgoedportefeuile van ongeveer € 26 miljard.

[...]

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Goud vindt steun boven $1300 per ounce

Door hogere noteringen is de technische analyse van de goudprijs er beter uit komen te zien. Keer op keer werd er door meer-maands gemiddelden gebroken en hierdoor krijgen de technisch georiënteerde beleggers de smaak meer en meer te pakken.

De teruggekeerde vraag uit China blijft een van de pijlers waarop het recente succes van de goudprijs steunt. Tot in 2002  mochten de Chinese burgers geen beleggingen bezitten in fysiek goud, zoals in baar-vorm en munt. Na de versoepeling is de Chinese “Goldrush” echt op gang gekomen. Er komt nu steeds meer druk op de overheid in India om de importbelasting op goud (die van 2% naar 10% verhoogd was) opnieuw te verlagen. Hierdoor zal de vraag uit dit land weer kunnen gaan excellereren.

[...]

Bron: goldrepublic.nl
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Edelmetalen hebben beste start sinds 1983

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: goud en zilver beleefden hun beste start sinds éénendertig jaar en Bloomberg bericht eindelijk over de manipulatie van de goudmarkt. Zo kopt Bloomberg vandaag dat de goudprijs al voor 10 opeenvolgende jaren massaal door banken wordt gemanipuleerd. Wat? Nee! Echt waar?

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Goud: manipulatie schering en inslag

De ‘goud gekkies’ blijken het al jaren bij het rechte eind gehad: de goudprijs wordt gemanipuleerd. En dat al minstens tien jaar lang, met alwéér de banken in een negatieve hoofdrol. Een grof schandaal!

Als u werkzaam bent bij een bank, keurig en degelijk uw werkzaamheden verricht, is het misschien tóch verstandig u op feestjes en partijen enigszins op de vlakte te houden wat uw beroep betreft. Hoewel ditmaal ‘slechts’ een vijftal banken betrokken is bij het zoveelste bankschandaal, en veel mensen (menen!) hier niet direct door geraakt te worden, heeft de beroepsgroep op zijn minst boter op het hoofd.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Mt. Gox in voorstadium van faillisement

De afgelopen tijd is er veel rumoerigheid rondom Mt. Gox, deze week heeft het bedrijf ook nog eens uitstel van betaling moeten aanvragen. De exchange heeft een schuld uitstaan van ongeveer 45 miljoen euro en is daarnaast ongeveer 850.000 bitcoins kwijt geraakt.

Afgelopen vrijdag liet een advocaat van de exchange tijdens een persconferentie weten dat Mt. Gox uitstel van betaling heeft aangevraagd. Tijdens de persconferentie werd ook bekend gemaakt dat de exchange 850.000 bitcoins is kwijt geraakt, 750.000 hiervan waren eigendom van de gebruikers van Mt. Gox. Mark Karpeles, de CEO van Mt. Gox, bood tijdens de persconferentie zijn excuses aan.