Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 22481 tot 22485
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Hypotheekrenteaftrek maakt huizen steeds duurder

De hypotheekrenteaftrek zou woningbezit stimuleren, maar uiteindelijk werd vooral het maken van schulden gestimuleerd. Daardoor betalen we in verhouding tot andere landen relatief veel maandlasten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Is Bitcoin geld?

Ik breng  een theoretische analyse over de definitie van geld, die ik vervolgens toepas op Bitcoin. Komen verder ook aan bod: de BIS, de centrale bank aller centrale banken, het dilemma tussen romantiek en pragmatisme wanneer het over onze financiële toekomst gaat, en de politieke filosofie van het libertarisme.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Kan de Fed een derde bubbel in 15 jaar nog vermijden?

De laatste 5 jaren heeft de Federal Reserve honderden miljarden vers geld gecreëerd dat nauwelijks of niet doordrong tot de economie. In het verleden zorgde een te los monetair beleid al voor enkele desastreuze bubbels. Aan het huidige tempo zal de Fed zijn QE pas beëindigen tegen het einde van het jaar. Is de Fed deze keer opnieuw te laat om het barsten van een bubbel te vermijden?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

BARRON’s draait BULLISH op goudmijnaandelen

Goudmijnaandelen staan weer in de belangstelling, eindelijk. De grafiek oogt bullish. En dat zeggen niet alleen wij, maar nu ook het Amerikaanse blad Barron’s. Wij zeggen: lees verder en geniet als verstokte goudfan.

Goudmijnaandelen zijn over het algemeen goed voor een flink portie emotie, hetgeen overigens ook voor het edelmetaal zelf geldt. Het afgelopen jaar was de emotie vooral sterk negatief, recht evenredig aan de sterk dalende koersen van zowel de goudmijnaandelen, als goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Grootste economieën eurozone groeien

De Duitse en de Franse economie zijn in  het vierde kwartaal van 2013 beide gegroeid.