Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 22486 tot 22490
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Portugal tenminste tot 2035 onder controle van de troïka

Portugal zal nog tot 2035 onder het toezicht van de troïka van ECB, EU en IMF blijven. Dat heeft president Anibal Cavaco Silva gezegd in zijn introductie tot 'Roteiros VIII' (roadmap), waaruit het Jornal de Negocios citeert:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Libië exporteert meer ruwe olie, maar wie wordt daar beter van?

Wie profiteert van de gemelde toename van de Libische verkopen van ruwe olie? Op de 1ste plaats blijkbaar de ongecontroleerde groepen die het land proberen leeg te plunderen. Ze steken het geld voor de verkoop van de olie in eigen zak. De noodlijdende regering kan fluiten naar die centen.

Er was afgelopen weekend namelijk het bericht dat een groot Libisch olieveld opnieuw in de productie was gekomen. De Libiërs kunnen nu weer meer ruwe olie exporteren en dat weegt natuurlijk op de prijs. Het zou meer bepaald gaan om 500,000 vaten die per dag extra op de markt komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

7 signalen dat Amerikaanse aandelen een top vormen

Dinsdag 4 maart is volgens MarketWatch de dag die het begin van het einde van de huidige stierenmarkt inluidde. Op die dag steeg de Dow Jones 227 punten op het bericht dat Russische troepen zich terug trokken uit Oekraïne. Dit was een euforisch signaal dat lijkt op bewegingen tijdens een manische fase. De meest gehate stierenmarkt uit de geschiedenis loopt op zijn einde. Deze 7 signalen bevestigen dit ...

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Column Kees de Kort | Natte kranten

Kees de Kort vat het ogenschijnlijk meevallende banencijfer uit de Verenigde Staten even kort samen: "Natte kranten, het was helemaal niets."

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

De wereld heeft $100 biljoen schuld, wat betekent dat?

In het laatste rapport van de BIS lezen we dat de wereldwijde schuld de grens van $100 biljoen gepasseerd is. Een onvoorstelbaar groot bedrag, waarvan ruim 40% ontstaan is sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008!! Wat betekent deze exponentiële wereldwijde schuldengroei?