Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 22491 tot 22495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Fed: ‘economie terug naar normaal’

De Fed lijkt ervan uit te gaan dat de Amerikaanse economie eind dit jaar min of meer ‘normaal’ is. En dat betekent dan uiteraard ook een exit van het quantitative easing programma. En dat werd hoog tijd ook.

James Bullard, de president van de St. Louis Federal Reserve Bank, gaf gisteren een interview aan Bloomberg tv en gaf een aardig kijkje in de wijze waarop de Fed nu naar de Amerikaanse economie kijkt. Bullard is tamelijk optimistisch over de huidige gang van zaken en verwacht dat de Amerikaanse economie eind dit jaar ‘een heel stuk normaler is.’ Maar Bullard had nog wel meer interessants te melden op Bloomberg.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Goudprijs stijgt ruim 7%

Het jaar 2014 is goed begonnen voor de belegger in goud. De goudprijs steeg in de eerste 45 dagen met 7%, gemeten in Amerikaanse Dollars. De stijging in Euro’s was nog beter met 7,8%. Sinds het taperen (afbouwen van de geldcreatie) is gestart door de FED is de goudprijs juist gestegen. Een belangrijke rol in de stijging was de onrust in de zogenaamde opkomende markten. Deze onrust vertaalde zich in vallende valuta’s en een grotere vraag naar safe havens, zoals goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Daar komt die goud short squeeze

Goud is flink geshort het afgelopen jaar, met initieel flink wat succes ook. Inmiddels zijn de bordjes verhangen en goud loopt stevig op. Short zittende partijen dreigen nu in een short squeeze te raken.

Komt er een flinke short squeeze waarbij professionele partijen die goud short hebben verkocht, gedwongen worden hun posities te sluiten omdat de goudkoers stevig oploopt? Tom Fitzpatrick, Managing Director en Global Head of CitiFX Technicals, ziet veel upside, zo gaf hij King World News te kennen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

'App sector' kan uitgroeien tot echte banenmotor

De sector die zich in de Europese Unie bezighoudt met de ontwikkeling van applicaties voor smartphones en tablets heeft de potentie uit te groeien tot een banenmotor. Dat zegt de Europese Commissie op basis van een studie die in haar opdracht is verricht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Inflatie zakt tot laagste niveau in jaren

De inflatie is in januari gedaald naar 1,4 procent, het laagste niveau sinds juni 2010. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.