Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 226 tot 230
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

"Bitcoin is fraude", zegt topbankier

De digitale munt bitcoin is een fraude. Dat zegt de topman van de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

Volgens Dimon zal het uiteindelijk niet goed aflopen met de bitcoin. Dimon stelde op een financiële conferentie in New York dat de digitale munt alleen nut heeft als je bijvoorbeeld een moordenaar of drugdealer bent omdat je dan de systemen makkelijker kan omzeilen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Land van de eurozone dat niet eens 100 jaar bestaat geeft obligaties uit op… 100 jaar

Oostenrijk, een land dat niet eens 100 jaar bestaat, heeft dinsdag geschiedenis geschreven door als eerste land van de eurozone staatsobligaties uit te geven met een looptijd van… 100 jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Noors staatsfonds voor het eerst meer dan 1.000 miljard dollar waard

Het Noorse staatsinvesteringsfonds, het grootste ter wereld, heeft voor het eerst de waarde van zijn bezittingen zien stijgen tot meer dan 1.000 miljard dollar.

Het fonds profiteert van de stijgende beurskoersen en de duurdere euro, waardoor de bezittingen in waarde toenemen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

China betrokken bij groot aantal infrastructuur projecten

Uit een nieuw rapport van het Infrastructure Intelligence Center (IIC) blijkt dat China niet alleen in eigen land, maar ook elders in de wereld zeer actief is met de aanleg van nieuwe infrastructuur. Van alle grote infrastructurele projecten buiten China heeft 16% een Chinese hoofdaannemer, terwijl het aandeel van China gemeten naar de omvang van deze projecten zelfs 31% bedraagt.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

Turkije koopt S-400 raketsysteem van Rusland

Rusland en Turkije hebben een overeenkomst bereikt over de levering van Russische S-400 luchtafweersystemen. Dat werd bevestigd door de Turkse president Erdogan, die in een verklaring tegenover de krant Hurriyet liet weten dat de eerste aanbetaling voor het nieuwe raketsysteem al was verricht. In totaal zou er volgens de BBC $2,5 miljard gemoeid zijn met deze wapendeal.