EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
55
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22506 tot 22510
Geplaatst op: dinsdag 8 april 2014

Russische markten zijn pure koopjes

President Vladimir Putin is iemand waar de rest van de wereld zich weinig illusies over hoeft te maken. Hij doet waar hij zin in heeft. In eigen land regeert hij als een dictator en zijn ingreep in Oekraïne bewijst dat hij zich ook weinig aantrekt van de rest van de wereld. Putin is Putin en zal dat altijd blijven.

Ook over Rusland zelf kan het één en ander opgemerkt worden. Het land is corrupt, gevaarlijk, dictatoriaal en noem verder maar op. In het verleden heeft Rusland meer dan eens problemen veroorzaakt. Welk ander land in de wereld kan er zich op beroemen (?) een heuse Koude Oorlog te hebben uitgelokt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 8 april 2014

Gazprom overweegt deals in andere Valuta's

De Amerikaanse Dollar lijkt steeds meer onder druk te komen als wereldreservemunt. Vorige week bleek dat Rusland en Iran in een vergevorderd stadium zijn in de te sluiten ruildeal ter waarde van $20 miljard waarbij er geen gebruik zal worden gemaakt van de Amerikaanse Dollar.

De olietak van Gazprom, Gazprom Neft, overweegt om hun afhankelijkheid van de Amerikaanse Dollar af te bouwen. De Westerse sancties, als gevolg van de annexatie van de Krim, hebben het bedrijf niet geraakt maar Gazprom Neft wil zich beschermen tegen mogelijk verdere maatregelen door het Westen. Het bedrijf overweegt om de oliecontracten met Azië niet meer in Amerikaanse Dollars af te rekenen.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 april 2014

Instapmoment voor goud ?

Goud heeft steun gevonden onder $ 1300 per ounce. Het rente verhaal van Yellen, stijging in 2015 deed goud zeker geen goed.  Het zal dan ook moeilijk voor goud zijn om meteen beter te performen met in het achterhoofd hogere rente en de verdere afbouw van monetaire steun in de VS. Echter we hebben het recent al vaker gezien, dat wanneer er uit de ETF gerelateerde producten gestapt wordt, aan de andere kant van de wereld de fysieke vraag aanwakkert. De juwelenbranche in Azië leeft dan wel niet meer zoals een aantal jaren geleden, maar de lagere niveau’s zijn toch steeds goede instapmomenten gebleken.

[...]

Lees verder op TOV Hazel
Geplaatst op: dinsdag 8 april 2014

Spanje leent voor dezelfde rente als de VS

Twee jaar geleden was het nog volop crisis in Europa, maar op de financiële markten is de rust alweer teruggekeerd. Aandelenkoersen stijgen naar recordniveaus en landen als Spanje en Italië kunnen weer zonder problemen geld lenen. Spanje leent op dit moment tegen dezelfde rente als de Verenigde Staten!

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 april 2014

Ons pensioenverdriet, deel 2

Pensioen staan op de helling. Niet alleen de AOW (het staatspensioen) wordt opgeschoven, maar ook de pensioenfondsen zijn bezig aan een transformatie. In mijn vorige stuk heb ik er al op gewezen dat de regering bezig is om een graai te doen uit de pensioenfondsen.De pensioenpremies zullen vanaf 2015 worden verlaagd met 5 procent. Op de korte termijn betekent dit een verlaging van de pensioenbijdrage voor zowel de werknemers als de werkgevers. In dit geval is goedkoop echter duurkoop, want het betekent dat werknemers aan het einde van de rit minder pensioen krijgen. Dit is echter niet het hele verhaal.

Lees verder op vrijetribune.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs