Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 22511 tot 22515
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Waarom loopt de Fed altijd achter de feiten aan?

Een recessie voorspellen was vroeger niet zo moeilijk, een inverse rentecurve is zo goed als altijd een voorlopende indicator voor een recessie. Helaas bestaan de complexe modellen van de Federal Reserve altijd uit achterblijvende indicatoren. Hierdoor voorspellen ze meestal een recessie als die recessie al ten einde is. De Fed loopt zo altijd achter de feiten aan.

De Amerikaanse economie vertraagt dit jaar maar de Federal Reserve weet niet of dit aan het slecht weer ligt of dat er meer aan de hand is. Uit de vrijgegeven "minutes" van de Federal Reserve wist men in 2008 ook niet van welk hout pijlen te maken. Eerst zag men de recessie niet aankomen, daarna zou de recessie niet zo erg zijn en toen men liet weten hoe ernstig de situatie was, was de recessie al ten einde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Dit is geen herstel – dit is een bubbel

De koersen van de aandelen in Europa, de Verenigde Staten en volgens The Guardian ook in Groot-Brittannië impliceren dat we met een zeer sterke onderliggende economie te maken hebben, maar niets is minder waar. Terwijl de koersen in Europa en G-B nog niet op nieuwe records staan, is dit wel het geval in de Verenigde Staten en dit is vergeleken met 2007 toen aandelen ook al in een bubbel zaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Griekse rente duikt onder 7 procent

De Griekse langetermijnsrente is onder de kaap van de 7 procent gedaald. Het is de eerste keer sinds het land in 2010 getroffen werd door een financieel infarct dat de rente op Grieks staatspapier zo laag noteert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Euro naar hoogste punt van het jaar

De euro is vrijdag gestegen tot het hoogste niveau ten opzichte van de dollar sinds het begin van dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Goudmijnaandelen zullen naar een bubbel evolueren

Je krijgt niet iedere dag de mening van twee van de meest succesvolle grondstoffenbeleggers in een interview. Onderstaand interview is met Rick Rule en Doug Casey, twee heren die rijk zijn geworden door te beleggen in grondstofaandelen en die van plan zijn om dit nog eens te doen.