Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22516 tot 22520
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Miljarden aan goud en zilver in afval

Jaarlijks wordt er voor miljarden euro's aan goud en zilver verwerkt in elektronica. Dat betekent dat er in de afgedankte apparatuur ook nog veel waardevolle metalen zitten. Naar schatting bevat een ton elektronisch afval 300 tot 400 gram goud en een nog veel grotere hoeveelheid zilver. Een goudmijn haalt slechts enkele grammen goud uit een ton puin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Wat als … de centrale banken juist een sterke munt willen?

Als iedereen het over iets eens is, gebeurt meestal het tegenovergestelde - vooral dan op de financiële markten. Iedereen gaat er van uit dat de centrale banken hun best doen om hun munt zo zwak mogelijk te maken en zo hun export te stimuleren. Maar wat als het tegenovergestelde waar is? Wat als tapering door de Fed nu juist de bedoeling is om een sterkere dollar te creëren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Vastgoedtak kost SNS bijna twee miljard euro

Door de zware verliezen op Property Finance, dit jaar ruim anderhalf miljard euro, moest SNS een jaar geleden genationaliseerd worden, waarbij 3,7 miljard euro werd betaald door de overheid.

De nettowinst zonder incidentele posten kwam uit op 386 miljoen euro, inclusief incidentele posten staat er een nettoverlies van 414 miljoen euro onder de streep.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Vastgoed: teken aan de wand

[...]

Nu bezit Blackstone ook een grote onroerend goed portefeuille: vastgoed dus. En de firma is, om de terminologie van Reuters te hanteren ‘zich op agressieve wijze aan het ontdoen van zijn vastgoed.’ Een goed verstaander heeft uiteraard aan een half woord genoeg denken wij zo. Wanneer een professionele uitstekend geïnformeerde partij als Blackstone aan het verkopen slaat, hechten wij daar zeker de nodige waarde aan, al kan uiteraard niet iedere vastgoedmarkt over één kam worden geschoren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Zo slecht gaat het nu met China

De jongste cijfers uit China stemmen hoopvol. Wat heet: de export over januari liet een stijging zien van 10,6 procent! Experts zijn verward, verdeeld en deels sceptisch over deze reuzensprong in de export.

China blijft voor velen een raadsel. De export steeg, jaar op jaar vergeleken (yoy) met 10,6 procent. En dat hadden de meeste ‘experts’ absoluut niet verwacht. Althans, niet alle experts, maar al in december lieten de analisten van Deutsche Bank al weten op sterke exportcijfers te rekenen. En het was niet alleen de export die alle verwachtingen een gruzelementen sloeg, ook de import steeg over januari met een forse 10 procent.