EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
28
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22521 tot 22525
Geplaatst op: woensdag 9 april 2014

IMF voorspelt economische groei van 7,5 procent in China

De Chinese economie kan volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar met 7,5 procent groeien en volgend jaar met 7,3 procent. Voorwaarde is wel dat de Chinese autoriteiten de economische hervormingen voortzet.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 9 april 2014

Strengere kapitaaleisen voor Amerikaanse grootbanken

Om beter bestand te zijn tegen crisissen, moeten de acht grootste Amerikaanse banken meer eigen kapitaal aanhouden. Vanaf 1 januari 2018 moeten ze minstens 5 procent van hun totale activa als buffer hebben, zo hebben de toezichthouders in de VS (waaronder de Federal Reserve) beslist. Volgens het financiële agentschap Bloomberg betekent dit dat de banken hun buffer tegen dan met 68 miljard dollar moeten versterken.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 9 april 2014

Strengere kapitaaleisen voor banken VS

Grote Amerikaanse banken zullen in de toekomst meer eigen kapitaal aan moeten houden. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 april 2014

Duitsland houdt begroting sluitend, Italië bezuinigt, Nederland laat teugels vieren

Duitsland wil de overheidsbegroting de komende jaren sluitend houden. Italië neemt extra maatregelen om het tekort onder de Europese norm van 3 procent te houden. In Nederland lukt dat al, maar daar praat de politiek alweer over méér uitgeven.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 april 2014

De burger betaalt

Duitsland is onbetwist het machtigste land binnen de eurozone, de Europese Centrale Bank is in hoge mate een verlengstuk van de Bundesbank. Dit bleek weer eens uit de toespraak van Bundesbankpresident Jens Weidmann in Amsterdam op 7 april.

Dat de ECB vasthoudt aan de anti-inflatiedoctrine als het ultieme middel om de economie in de eurozone 'op koers te houden', komt vooral door de Duitse invloed. Werkgelegenheid en een evenwichtiger inkomens- en vermogensverdeling zijn geen onderwerpen die in het programma van de ECB voorkomen.

Lees verder op joop.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs