Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22521 tot 22525
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Hoe profiteer je het beste van een bubbel

Is een bubbel iets slechts? Als een bubbel barst, maakt het veel slachtoffers. Maar een bubbel kan ook voor veel winst zorgen. Het beste wat je kunt doen met een bubbel, is er gebruik van maken. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Nog een sterk koopsignaal voor goud

De Amerikaanse aandelenbeurzen blijven hangen iets onder hun historische recordniveaus. Na de correctie van enkele weken geleden hebben ze een mooie rebound kunnen realiseren, maar een nieuwe uitbraak is er nog niet gekomen. Goud daarentegen blijft achter met een negatief sentiment terwijl ze een redelijk goede run achter de rug hebben.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Sterke toename van mensen in bijstand

Eind december ontvingen 413.000 personen bijstand, 10.000 meer dan een kwartaal eerder, zo blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Over heel 2013 is het aantal bijstandsontvangers met 33.000 personen gestegen. De toename is de grootste sinds 2009. Ook valt de stijging aanzienlijk groter uit dan in 2011 en 2012, toen er respectievelijk 11.000 en 13.000 personen in de bijstand terechtkwamen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Banken kunnen goudprijs niet voorspellen

Begin 2013 spraken analisten van verschillende banken de verwachting uit dat de goudprijs verder zou gaan stijgen. De meest optimistische koersdoelen overstegen de $2.000 per troy ounce. Een jaar later is de goudprijs honderden dollars lager en zijn de bankanalisten opeens zeer pessimistisch geworden. Zitten ze er opnieuw naast?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 februari 2014

Janet Yellen over het weer, werkloosheid en bitcoin!

Janet Yellen had het in haar eerste toespraak voor het Amerikaanse congres over de invloed van het weer (!) op het monetair beleid. Immers, de zware sneeuwval eist zijn tol op de Amerikaanse economie, en dus heeft dit effect op de strategie van de Fed.

Echter, Yellen liet er verder geen misverstand over bestaan dat een wijziging van haar beleid enkel en alleen veroorzaakt kan worden door een drastische draai in de economische indicatoren die de Fed volgt. Yellen gaat dus gewoon door met het temperen van de aankopen van schuldpapier door de Fed, waarbij men rekent op een einde van QE tegen eind 2014.