Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 22546 tot 22550
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Griekenland kan schuld nooit meer terugbetalen

De zes jaar durende Griekse recessie is volgend jaar voorbij. Dat voorspelde de Griekse premier Antonis Samaras bij de opening van de jaarlijkse internationale handelsbeurs in de stad Thessaloniki. In 2020 is Griekenland terug op het niveau van voor de crisis, stelt de premier. De Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds voorspellen dat de Griekse economie in 2014 krimpt met 4,2 procent, na 6,4 procent vorig jaar. Let wel, voorspellen…

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Oekraïne vraagt IMF om steun

Oekraïne heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om steun gevraagd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Soros en Gross: Dit lijkt op de financiële crisis van 2008

De spread tussen de two-year sovereign yield en de  similar-maturity interest-rate swap in China bereikte op 19 februari een hoogtepunt van 121 basispunten. Deze spread is een barometer voor financiële stress. De spread is de hoogste sinds 2007. Op 21 februari stond de three-month Shanghai interbank offered rate ook op het hoogste punt in 8 maanden. George Soros en Bill Gross zien dan ook veel gelijkenissen tussen de huidige situatie in China met de situatie voor de financiële crisis in de Verenigde Staten, 5 jaar geleden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Column Kees de Kort | Chinese luchtvervuiling ook schadelijk voor de economie

De extreme luchtvervuiling in China lijkt een nieuw dieptepunt te bereiken. Niet alleen de gezondheid van de Chinezen heeft daaronder te lijden, stelt BNR's Kees de Kort. Mogelijke oplossingen om de vervuiling terug te dringen, zullen ten koste gaan van de economische groei.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Spaanse huizenmarkt in coma

De Spaanse huizenmarkt is in 2008 volledig ingestort. Een wereldwijde financiële crisis deed de vraag naar Spaans vastgoed als sneeuw voor de zon wegsmelten. De prijsdaling die volgde had een versterkend effect. Het resultaat: er wordt nauwelijks nog iets gebouwd in Spanje, de hele bouwsector is in een diepe slaaptoestand gedoken.