Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 22546 tot 22550
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Er zitten voor miljarden aan goud en zilver in ons afval

“Miljoenen dollars aan goud en zilver liggen voor het oprapen in stortplaatsen. De edelmetalen zijn verwerkt in de componenten van oude, weggeworpen laptops, telefoons en andere elektronica. Hoe meer de vraag naar nieuwe technologie stijgt, hoe meer oude hardware we weggooien, maar met de juiste recyclagetechnieken kunnen we die metalen terugwinnen en verkopen tegen hoge winsten. Dat proces heet ‘urban mining’”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Waarom kan Venezuela wel zijn goud terug halen en Duitsland niet?

In 2012 slaagde Venezuela er in om zijn goud vanuit Groot-Brittannië terug naar eigen land te repatriëren. Wie herinnert zich niet meer de triomfantelijke aankomst van het laatste vliegtuig met 14 ton goud? Als een klein land als Venezuela dat kan op enkele maanden tijd, waarom lukt het Duitsland dan niet?

Venezuela repatrieerde 160 ton goud ter waarde van $ 9 miljard, op enkele maanden, Duitsland is voorlopig niet verder gekomen dan 5 ton op een jaar. In dat opzicht maakt een klein land als Venezuela de Duitsers compleet belachelijk. Ze hebben in Venezuela dan geen toiletpapier, ze hebben in ieder geval hun goud terug.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

China goedkoper dan… Turkije!

In China zijn aandelen inmiddels spotgoedkoop. Zó goedkoop dat zelfs aandelen van het in zware moeilijkheden verkerende Turkije goedkoper zijn dan Chinese aandelen. Dat kan niet kloppen.

China werd meegezogen in de recente Emerging Markets sell off. Beleggers hebben daarmee geen enkel onderscheid gemaakt tussen opkomende markten met fundamentele onevenwichtigheden zoals een (groot) tekort op de lopende rekening, en landen die hun zaakjes op dat vlak uitstekend op orde hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

De dood van Mt. Gox

70 % van de Bitcoin gebruikers bij Mt. Gox zagen hun vraag tot uitbetaling van hun Bitcoins afgewezen, 22 % kregen hun Bitcoins wel terug, maar moesten daar 1 tot 4 weken op wachten, de rest kreeg een wachttijd tussen 1 en 3 maanden. Na alles wat er gebeurd is met Mt. Gox is het een wonder dat er nog mensen zijn die deze wisselbeurs vertrouwen, aldus Coindesk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Het is nu of nooit voor goud en andere grondstoffen

De Amerikaanse aandelenmarkten bleven gisteren nagenoeg onveranderd. De goudprijs wist eindelijk post te vatten boven de weerstand van $ 1.270. Dit zette de goudmijnaandelen in vuur en vlam met winsten van 3 % à 4 % voor verschillende indexen. Alle grondstoffen en mijnaandelen bevinden zich nu op zeer belangrijke technische punten, het is nu of nooit voor een definitieve uitbraak, aldus Gold Silver Worlds.