Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22556 tot 22560
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Werkloosheid daalt in rijkste landen

Het aantal werklozen in de meest ontwikkelde landen van de wereld is in december voor de derde maand op rij gezakt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Column Kees de Kort | EU-voorstanders moeten niet zo defensief zijn

"De voorstanders van de EU hoor je niet, totdat de tegenstanders met hun mening komen", vindt Kees de Kort. Nádat Geert Wilders deze week zijn EU-rapport presenteerde, waren die voorstanders dan ook weer volop te horen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Jim Rogers “Crisis in groeilanden zal nog erger worden”

Volgens Jim Rogers is de Federal Reserve de hoofdverantwoordelijke voor de problemen in de groeilanden. Het goedkope geld en de biljoenen nieuw geld overspoelden de groeilanden. Maar landen als Indonesië, Brazilië, Turkije, India, ... zijn zelf ook schuldig omdat ze gretig gebruik gemaakt hebben van dit goedkope geld zonder hun economie aan te passen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

China hamstert steeds meer goud

China slaat steeds meer goud op en het is gissen hoeveel het land inmiddels in totaal heeft. De officiële voorraad is al sinds jaar en dag onveranderd, en duidelijk is dat dat cijfer complete onzin is.

De Chinese import van goud heeft in 2013 alle records verbroken. Vorig jaar werd vanuit Hong Kong alleen al meer dan 1.000 ton goud geïmporteerd. Om een exact cijfer te geven: het betrof meer bepaald 1.158 ton. Dat is een verbazingwekkend grote hoeveelheid, gegeven de goudvoorraad aangehouden door de Chinese centrale bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Goudprijs op hoogste stand sinds november

De prijs van een troy ounce (31,1 gram) goud steeg dinsdagochtend met 1 procent tot 1287,81 dollar. Sinds begin dit jaar is de prijs van goud al met ruim 6 procent toegenomen. Vorig jaar daalde de goudprijs nog flink.