Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 22556 tot 22560
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 maart 2014

Dit is het meest negatieve artikel over China dat ik ken

Honderden jaren geleden gebruikte Farao Cheops 20 jaar lang 100.000 Egyptenaren om een piramide te bouwen. 600 miljoen arbeidsdagen werden gespendeerd aan het bouwen van een onproductief actief. Dit heeft de Egyptische economie in die tijd helemaal ontwricht. Echter dit verbleekt in het niets met hetgeen men nu in China doet, aldus Alasdair Macleod.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 21 maart 2014

Eén op zes Belgen wordt geconfronteerd met armoede

In België wordt 15,3 procent van de bevolking met armoede geconfronteerd. Bovendien leefde 20,8 procent in een huishouden dat het moeilijk heeft om rond te komen. Dat staat te lezen in het jaarboek Armoede in België op basis van cijfers van drie jaar geleden. In Brussel loopt het armoedeniveau op tot 34 procent, tegenover respectievelijk 19,2 procent en 9,2 procent in Wallonië en Vlaanderen. Onderzoeker Isabelle Pannecoucke wijst daarbij echter ook op het groeiende probleem van kinderarmoede. Het boek toont immers aan dat 18,7 procent van de kinderen in België drie jaar geleden in armoede leefde. Daarmee wordt volgens Pannecoucke een belangrijke hypotheek gelegd op de toekomst. Er wordt tevens op gewezen dat de armoede ook een aantal nieuwe kwetsware groepen, zoals eenoudergezinnen en zelfstandigen, treft. Bij eenoudergezinnen loopt het risico op armoede immers op tot 33 procent en in Wallonië zelfs tot 50 procent. Vooral eenoudergezinnen met een vrouwelijk gezinshoofd loopt risico op armoede.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 21 maart 2014

Sancties... Klanten Russische bank Rossya kunnen niet langer betalen met Visa en Mastercard

Betaalkaartdiensten Visa en Mastercard zetten met onmiddellijke ingang hun samenwerking met de Russische grootbank Rossya stop. Dat meldt het persagentschap Reuters. Klanten van Rossya zullen deze kredietkaarten dus niet langer kunnen gebruiken om betalingen te verrichten. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 maart 2014

Crisis voorbij? En al die ontslagen dan?

De maandelijkse consumentenbarometer van de Nationale Bank van België ging in maart in ieder geval fluks naar beneden en staat nu op – 8, het laagste peil in 7 maanden.  Bij een negatief cijfer zijn er meer pessimistische consumenten dan optimistische. Alleen bij een economische hoogconjunctuur valt er een positief cijfer te noteren. Eén en ander heeft duidelijk te maken met de nog altijd onzekere situatie op de arbeidsmarkt. Herstructureringen, fabriekssluitingen en faillissementen blijven immers het nieuws beheersen. Denk maar aan wat er gebeurde bij bedrijven als Heinz en TP Vision. Vandaar dat de Belgische consumenten minder vertrouwen hebben in de macro-economische toestand en denken dat de werkloosheid de komende maanden nog zal toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 maart 2014

Is deflatie een tikkende tijdbom voor Europa?

Is de houding van de Europese centrale bank tegenover deflatie dubbelzinnig en bedreigt dat de broze economische groei in de eurozone en dus ook de bedrijfswinsten ?

Ja zegt Andrew Balls, ad1junct-directeur beleggingen bij de bekende vermogensbeheerder Pimco. Volgens hem zit er weliswaar een mooie toename van de Europese economische groei aan te komen, maar kan die snel ook weer bedreigd worden door een reëel gevaar voor deflatie.