Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22561 tot 22565
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Robert Shiller wantrouwt de vastgoedmarkten

Robert Shiller waarschuwde in december in een interview met het Duitse magazine Der Spiegel voor bubble-achtige situaties, maar het is volgens hem nog te vroeg om al de alarmbel te luiden. Toch moet er wel een waakzaam oogje in het zeil worden gehouden.

Het zijn namelijk niet alleen de beurzen die Shiller zorgen baren: op een aantal vastgoedmarkten zijn de waarderingen onverantwoord hoog geworden. Shiller stelt daarnaast dat de Amerikaanse beurzen de stijging van vorig jaar nog altijd niet verteerd.

Hij koppelt dit gegeven aan het feit dat de vastgoedprijzen in de VS zijn blijven stijgen. De combinatie van de hoge beurskoersen en erg stevige waarderingen voor vastgoed, leggen de kiem voor een correctie die naar de mening van Robert Shiller wel eens 10 procent of meer zou kunnen bedragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Dit is de nummer 1 factor achter de prestatie van de goudprijs

Op korte termijn zijn er verschillende factoren die de goudprijs kunnen beïnvloeden, maar op lange termijn is er maar een echte drijvende kracht of zwakte voor de goudprijs en dat zijn de reële rentevoeten. Goud doet het altijd goed bij lage of negatieve reële rentevoeten, aldus Financial Sense...

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Dit is ‘s werelds meest succesvolle hedge fund manager

Welk hedge fund heeft sinds de oprichting ervan het meeste geld weten te verdienen? Dat is het fonds van de bekende belegger George Soros. Het George Soros Quantum Endowment fund had gemeten in dollars in 2013 zelfs zijn op een na beste jaar ooit. Dat schrijft de Financial Times deze week.

George Soros maakt zijn fonds hiermee het best presterende hedge funds ooit. Zijn fonds maakte in 2013 een winst van 5,5 miljard dollar en de totale winst sinds oprichting van het fonds komt neer op 39,6 miljard dollar. Dit blijkt uit een studie van LCH Investments die de top 20 hedge funds van 2013 op een rijtje zette.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Britse Barclays wil tot 12.000 banen schrappen

De Britse bank Barclays schrapt de komende maanden tot 12.000 banen, waarvan 7000 in eigen land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Handel in bitcoins tot nader order stilgelegd.

Handelsplatform Mt. Gox heeft maandag de handel in bitcoins stilgelegd om onderzoek te doen naar geknoei met transacties.

Een mogelijke fout in de software achter de bitcoin zet de waarde van de virtuele munt onder druk. Het handelsplatform Mt.Gox waarschuwde maandag dat de ontwerpfout het mogelijk maakt om via zijn betaalsysteem te knoeien met transacties, zo meldden verscheidene Amerikaanse media.