Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22561 tot 22565
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

'Zwitserse bank hielp belastingontduikers VS'

De Zwitserse bank Credit Suisse heeft een actieve rol gespeeld bij belastingontduiking door Amerikaanse klanten. 

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

De EU telt 4,1 daklozen... en 11 miljoen leegstaande woningen

In de EU staan 11 miljoen woningen leeg- voldoende om meer dan twee maal alle daklozen op het Continent te huisvesten. Dat blijkt uit cijfers die de Britse krant The Guardian publiceert op basis van de statistieken die in alle EU-landen beschikbaar zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Is Mt. Gox het begin van het einde voor Bitcoin?

De laatste 2 dagen waren een nachtmerrie voor vele Bitcoin-believers. De massale fraude bij Mt. Gox is zelfs nog niet het grootste probleem voor Bitcoin. Dat men probeerde de fraude, die al lange tijd bezig zou zijn, in de doofpot te steken, is mogelijk de grootste schade aan het imago van Bitcoin. Bitcoin was de munt die alles zou veranderen, vooral door zijn transparantie.

Mt. Gox zou samen met andere partijen al langer op de hoogte zijn van de gestolen bitcoins, en de diefstal op een slinkse wijze willen verbergen. Ook zou het handelsplatform op verschillende manieren proberen om op een frauduleuze wijze opnieuw aan bitcoins te komen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Spaarder levert 2,3 miljard in door inflatie

Nederlandse spaarders zagen in 2013 het spaargeld op hun vrij opneembare spaarrekeningen 2,3 miljard euro minder waard worden. Dit blijkt uit een berekening van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Door de hoge inflatie en lage spaarrente, leden spaarders gemiddeld 0,82 procent verlies op hun spaargeld. “Dit verlies is meer dan drie keer zo hoog als een jaar eerder”, voegt Amanda Bulthuis van Geld.nl toe. In 2012 leverde de spaarder namelijk nog 0,26 procent in op het spaargeld op een vrij opneembare spaarrekening.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

‘Europa schudt crisis van zich af’

Europa is definitief van de crisis verlost. Althans, als we de Europese Commissie mogen geloven. En de ervaring van de afgelopen jaren heeft wel geleerd dat dat laatste niet direct verstandig is.