EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
33
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22561 tot 22565 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 24 juni 2014

Duitsland zet repatriëring goudvoorraad niet stil

Op verschillende blogs wordt geschreven dat Duitsland de repatriëring van goud uit de VS heeft stopgezet. Men baseert zich op een artikel van Bloomberg met een suggestieve titel. Maar feitelijk klopt het verhaal niet. Duitsland zal gewoon goud blijven terughalen uit de VS. In 2020 moet 300 ton goud zijn overgebracht van de NY Fed naar de Bundesbank in Frankfurt. Duitsland haalt tevens goud terug uit Parijs.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 juni 2014

Hervorming Japanse economie nog in de kinderschoenen

De Japanse premier Shinzo Abe heeft met een gewaagd stimuleringsprogramma een einde te maken aan een lange periode van deflatie en zwakke economische groei. Die doelstellingen zijn behaald, maar daarmee is het beleid nog geen succes. Daarvoor zijn fundamentele economische hervormingen nodig. Hebben de voorgestelde maatregelen wel zin? Een analyse van Cor Wijtvliet.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: maandag 23 juni 2014

De Fed zal de rente in juni 2015 beginnen te verhogen

Het Amerikaans job report voor de maand mei was zonder meer een positieve verrassing. Er kwamen maar liefst 217,000 nieuwe banen bij waarmee de verwachtingen stevig overtroffen werden. De markten hadden namelijk maar op 195,000 nieuwe banen gerekend. Voor de vierde maand op rij kwamen er 200,000 jobs of meer op maandbasis bij.

Bovendien was ook de werkloosheid gelijk gebleven op 6.3 procent. Maar tot dus ver het goede nieuws, want niet al het nieuws was van die aard om de jubelklokken te luiden. Fed Chair Janet Yellen heeft namelijk een grote kopzorg waar ze voorlopig nog geen antwoord voor heeft bedacht. Die kopzorg is niet meer of niet minder dan de ‘labor force participation’, de mate waar in de Amerikanen deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 juni 2014

Verhaal van de zilvermarkt is een intriest verhaal

Wat is er in hemelsnaam mis met de zilverprijs? Die raakt tot verbazing van velen niet echt van de grond. Barron’s Commodities Corner column besteedde uitgebreid aandacht aan dit fenomeen onder de titel ‘Silver: The Worst Story of All the Metals’. Van overdrijving is eigenlijk geen sprake want het zilver bakt er kort en goed niets van.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Archer Financial Services, kan alleen maar bevestigen dat de zwakte bij het zilver eigenlijk onverklaarbaar is. Op het eerste en zelfs op het tweede gezicht zijn er geen redenen waarom het zilver niet langer min of meer synchroon met de goudprijs beweegt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 juni 2014

Export van ijzererts bereikt een recordniveau

Op de markten voor commodities doen zich af en toe vreemde zaken voor. We verwijzen daarbij naar de onverwachte prijsbewegingen bij zowel goud als zilver, prijsbewegingen waar tot dusver nog geen zinnig mens een verklaring voor heeft kunnen bedenken. Of we die ooit zullen krijgen moet nog afgewacht worden.

Dan is er de evolutie van de prijzen bij koper en andere metalen. Het verhaal is bekend: de Chinese economie zou aan het vertragen zijn waardoor de vraag naar deze metalen sterk zou kunnen afnemen. Inderdaad zijn de prijzen voor koper en andere industriële metalen flink gedaald. Hetzelfde geldt voor de ijzerertsprijs.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs