Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22571 tot 22575
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Column Kees de Kort | Not all is well

Het consumentenvertrouwen in de VS is misschien geen 'verschrikkelijk belangrijke indicator', zegt BNR's Kees de Kort. "Maar toch: "Het daalt. En dat is natuurlijk wel heel bijzonder hè, dat Amerikanen somberder worden over de toekomst."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Het eindspel nadert zijn ontknoping …

Tot voor enkele jaren was het globale financiële systeem duidelijk: de Verenigde Staten maakte schulden, deze dollars kwamen grotendeels in China terecht waarmee China Amerikaanse obligaties kocht tegen een belachelijk lage rentevoet. De vraag naar dollars bleef hoog en Amerika kon zeer goedkoop goederen invoeren. Maar de regels veranderen en het eindspel is ingezet.

Bron:
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

‘Fed zal geen taper-pauze inlassen’

De Amerikaanse economie is 2014 maar zwak begonnen dankzij verschillende tegenvallende macrocijfers. Ondanks dat vrijwel elk cijfer de laatste tijd onder de verwachting uitkomt, is dit voor de Fed geen reden om een pauze in te lassen voor tapering. Dat zegt Jeremy Lawson, die hoofdeconoom is bij Standard Life Investmenst in een rapport.

‘Uit de notulen van de Fed blijkt dat de drempel om het afbouwtempo te verlagen, erg hoog ligt. De Fed hecht niet veel waarde aan de zwakke start van de Amerikaanse economie dit jaar’, zo stelt Lawson. Veel van de cijfers zijn volgens hem namelijk te verklaren door het extreme weer.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

7 signalen die aangeven dat de autoverkoop de volgende jaren enkel kan dalen

Ondanks de ambitieuze doelstellingen van de globale auto-industrie bereikt de wereld binnenkort haar peak car moment, schrijven Jeff Green en Keith Naughton op Bloomberg. Daarna zal de industrie geconfronteerd worden met een jaarlijks dalende vraag. In de V.S. zou dat moment overigens nu al bereikt zijn. Green en Naughton steunen hun voorspelling op de volgende trends.

Bron:
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Schat van 1400 gouden munten gevonden in Californië

In Californië hebben een man en een vrouw letterlijk een pot met goud gevonden. De vondst werd vorig jaar al gedaan, maar is nu pas bekend gemaakt. Op hun eigen grondgebied zagen ze een glimmend object, wat al snel een gouden munt bleek te zijn. Ze begonnen te graven en haalden achter elkaar diverse blikken vol met gouden munten uit de grond. In totaal werden er acht blikken opgegraven, een schat van meer dan 1.400 munten.