Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22581 tot 22585
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

De situatie in Oekraïne is een gevecht tussen Rusland en de VS

De oorlog in Oekraïne is niet alleen een interne burgeroorlog, het is vooral een oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten. De twee grootmachten spelen steeds meer een schaakspel in andere landen. Rusland behaalde zijn overwinning in Syrië waarop de Verenigde Staten terug wou slaan in het hart van Rusland, namelijk in Oekraïne. De Oekraïense bevolking is het slachtoffer van een gevecht tussen Putin en Obama.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Mijlpaal: 1.000.000.000.000 dollar naar aandeelhouders

Beleggers hebben in 2013 voor het eerst in de geschiedenis meer dan 1 biljoen dollar aan dividend uitgekeerd gekregen.

Terwijl gepensioneerden, werkenden, schoolverlaters, consumenten en uitkeringstrekkers nog hun wonden van de crisis likken, kunnen de aandeelhouders zich rijk rekenen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Argentijnse boeren hamsteren soja vanwege hoge inflatie

Argentijnse sojaboeren houden een groot deel van hun oogst achter de hand. Ze willen het niet verkopen, omdat ze dan een aantal maanden met pesos opgescheept zitten die steeds minder waard worden. Ze bewaren de oogst voor het moment dat ze weer inkopen moeten doen, omdat ze dan minder valutarisico lopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Venezolanen hebben een paar goede redenen om de straat op te gaan

Kleptomanie en corruptie waren de voornaamste oorzaken van de val van de Oekraïense president Janoekovytsj en zijn handlangers. In Venezuela hebben de mensen eerder economische redenen om de straat op te gaan: ze kunnen niet kopen wat ze willen; wat ze kunnen kopen stijgt elke dag in prijs en wanneer ze de straat opgaan is de kans niet gering dat ze vermoord zullen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Artikel over manipulatie goudprijs verdwijnt mysterieus

Op 24 februari publiceerde The Financial Times een artikel dat de goudprijs in 50 % van de gevallen gemanipuleerd werd tussen januari 2010 en december 2013. The Financial Times is uiteraard geen kleine krant, als zoiets gepubliceerd wordt, gaan er alarmbelletjes af bij de grote banken. Mogelijk hebben de Jamie Dimons hun beklag gedaan want het artikel is ondertussen van de site verdwenen. Gelukkig staat de technologie voor niks tegenwoordig, het originele artikel  Lees je hier