Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22581 tot 22585
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 9 februari 2014

Grieken willen geen derde hulppakket

Begin deze maand werd in de media gemeld dat Duitsland bezig is een nieuw steunpakket op te zetten voor de Grieken en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei onlangs dat het ''niet onwaarschijnlijk'' is dat een derde pakket nodig is, als het tweede pakket eind dit jaar is afgelopen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 9 februari 2014

De crises: Zijn er überhaupt oplossingen mogelijk?

De schrijvers van Biflatie krijgen, in de reacties, regelmatig te horen dat ze bijna alleen maar oog hebben voor drama en problematiek.

Sommige lezers weten het nu wel. Oplossingen zijn er nodig! Geen regen maar zonneschijn. Geen zonsondergang maar een nieuwe dageraad, met fluitende vogels en dartelende konijntjes. Dat verlangen, die hunkering naar het mooie en het schone, naar de warmte, naar zekerheid en het kunnen vertrouwen op de medemens, de overheid, en het liefst alle anderen, dat is meer dan begrijpelijk. Wie goed leest die ziet dat er regelmatig aanzetten zijn die zouden kunnen leiden tot een weg omhoog. Eerbied voor de natuur en de medemens. Niet meer nemen dan nodig is. Delen, solidariteit of helemaal voor jezelf gaan zorgen, zelfvoorzienend of autark worden zoals dat met een moeilijk woord heet. Of we het daarmee op globale of zelfs alleen maar Nederlandse schaal gaan redden is voor mij geen vraag. Niet dus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 9 februari 2014

Het slimme geld ontdekt een nieuwe veilige haven

Altijd goed om te weten wat het ‘slimme geld’ doet in deze woelige beurstijden. Welnu, het antwoord op die vraag zal u wellicht verbazen. Lees snel verder als u wilt weten hoe en waar het slimme geld het kapitaal veilig stelt.

Bron:
Geplaatst: zondag 9 februari 2014

Deflatie? Daar ga je zo mee om

De inflatie in de eurozone is met 0,7% onaangenaam laag en de rente is met 0,25% zelfs nog lager en flirt met de nulgrens (het is moeilijk, maar niet onmogelijk om een negatieve rente vast te stellen). De werkloosheid is in veel landen op depressieniveau, van Ierland tot Spanje tot Griekenland. Het meest verontrustend is echter dat het blok in een dwangbuis zit van publieke en private schulden en worstelt om daaruit te komen. Wat kunnen de Europese centrale bankiers doen? Anthony Doyle directeur obligaties bij de Britse vermogensbeheerder M&G Investments, heeft daar zo zijn mening over: Monetaire verruiming – geld drukken […]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 februari 2014

Goud en zilver report (Week 6)

De goudprijs kwam afgelopen week voor het eerst in meer dan twee maanden weer boven de €30.000 per kilo. De zilverprijs klom met 3,44% naar €472 per kilo. Volgens Citigroup is de bodem in goud wellicht bereikt. Wil je weten waarom ze dat denken, lees dan het wekelijkse rapport op Marketupdate.