Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22591 tot 22595
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

In de duurste stad ter wereld kost een brood 6,5 euro

Zurich, dat vorig jaar nog bovenaan stond, is van de eerste plaats verdreven door de Japanse hoofdstad Tokio. Niet verwonderlijk, want in de 30 jaar dat de EIU deze rangschikking opstelt, stond Tokio ruim 20 keer op plaats één. Sinds 1992 is dat slechts zes keer niet het geval geweest. Enkel Parijs, Oslo en Zurich waren in de periode ook wel eens de duurste stad ter wereld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

De Chinese bubbel is aan het barsten

China was de baken van de globale economie de laatste jaren. Met de vertraging in Europa en de Verenigde Staten was de groei van 7 % in China een sterke helpende hand voor de globale economie. De meeste beleggers stappen zomaar mee in het groeiverhaal van China, maar zijn de cijfers wel echt?

Volgens James Rickards zijn er indicaties dat de bureaucraten de Chinese groeicijfers manipuleren om de Chinese overheid tevreden te houden. Het groeimodel van China zit ook verkeerd in elkaar. Groei van het bbp bestaat uit: consumptie, investeringen, overheidsuitgaven en netto export. In een gezonde economie groeien alle elementen ongeveer even sterk, maar niet in China.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Column Kees de Kort | Meevallers: de economie, tegenvallers: het weer

De Chicago Fed National Activity Index is misschien wel de favoriete index van Kees de Kort. Wat daaruit naar voren kwam was voor De Kort geen verrassing. “Die ging natuurlijk omlaag.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Opgepast met goud en zilver!! Mogelijke correctie op komst

Vorig jaar bereikte het sentiment omtrent goud en zilver nog een historisch dieptepunt. Maar de forse opstoot van de goud- en zilverprijs van de laatste weken, heeft het sentiment helemaal laten omslaan. Dit is een gevaarlijk moment, de omslag van het sentiment kan mogelijk voor een tijdelijke correctie zorgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Leegstand op kantorenmarkt verder opgelopen

Het aanbod van leegstaande kantoorruimten in Nederland is vorig jaar met 6 procent verder toegenomen. Inmiddels staat 8,32 miljoen vierkante meter te huur of te koop.