Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 22606 tot 22610
Bron:
Geplaatst: zondag 9 februari 2014

Deflatie? Daar ga je zo mee om

De inflatie in de eurozone is met 0,7% onaangenaam laag en de rente is met 0,25% zelfs nog lager en flirt met de nulgrens (het is moeilijk, maar niet onmogelijk om een negatieve rente vast te stellen). De werkloosheid is in veel landen op depressieniveau, van Ierland tot Spanje tot Griekenland. Het meest verontrustend is echter dat het blok in een dwangbuis zit van publieke en private schulden en worstelt om daaruit te komen. Wat kunnen de Europese centrale bankiers doen? Anthony Doyle directeur obligaties bij de Britse vermogensbeheerder M&G Investments, heeft daar zo zijn mening over: Monetaire verruiming – geld drukken […]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 februari 2014

Goud en zilver report (Week 6)

De goudprijs kwam afgelopen week voor het eerst in meer dan twee maanden weer boven de €30.000 per kilo. De zilverprijs klom met 3,44% naar €472 per kilo. Volgens Citigroup is de bodem in goud wellicht bereikt. Wil je weten waarom ze dat denken, lees dan het wekelijkse rapport op Marketupdate.

Bron:
Geplaatst: zaterdag 8 februari 2014

Ook de overheid kan goed beleggen

Nederland kan ook prima investeren, zo blijkt. De Nederlandse overheid heeft bijna 50 procent verdiend met de investering in ING, tijdens de financiële crisis. Kopen als het bloed door de straten loopt, en als overheid doe je dat toch met geld van de burgers, dus waarom ook niet….. Het heeft deze keer goed uitgepakt, want de staat heeft tot nu toe 3,5 miljard euro verdiend met de investering.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 8 februari 2014

Europese raffinaderijen raffineren steeds minder olie

Aardolie wordt hoofdzakelijk gebruikt om vloeibare brandstoffen te maken voor voertuigen. De hoge energiedichtheid van kerosine, diesel en benzine maakt het mogelijk om grote afstanden af te leggen met een redelijk kleine hoeveelheid brandstof. Ruwe aardolie kan niet gebruikt worden in verbrandingsmotoren, maar moet eerst worden gescheiden in min of meer zuivere componenten. Dat proces gebeurt in raffinaderijen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 8 februari 2014

Kankermedicijn van Bayer is enkel bestemd voor de rijken...

Toen Dekkers de vraag werd gesteld of een Indisch medicijn tegen lever- en nierkanker, dat door de Indische producent Natco 97% goedkoper aan kankerpatiënten wordt verkocht dan Bayer het aan westerlingen slijt (177 dollar per jaar voor het Indische Natco tegen 67.000 dollar per jaar voor Bayers Nexavar) - het businessmodel van Bayer zou schaden, antwoordde hij:

‘Laten we eerlijk zijn, we hebben dit product niet ontwikkeld voor de Indiase markt. We hebben dit product ontwikkeld voor westerse patiënten die het zich kunnen veroorloven, eerlijk gezegd."