Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 22611 tot 22615
Bron: vpro.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Gratis geld voor iedereen

Als het aan historicus Rutger Bregman ligt, krijgt iedere burger gratis geld van de overheid. Zomaar. Zonder verplichte arbeidsprestatie. Invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen, een vast geldbedrag gebaseerd op het bestaansminimum, zou radicale ongelijkheid bestrijden en  een einde maken aan de verzorgingsstaat als betuttelcomplex. Nu we met horten en stoten het digitale tijdperk betreden, is het volgens Bregman de hoogste tijd de utopie van het basisinkomen nieuw leven in te blazen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Terugblik op vijf jaar economische stimulering

Vijf jaar geleden rolde de Amerikaanse overheid een grootschalig stimuleringsprogramma uit. Miljarden dollars werden uitgegeven om de economie weer aan de praat te krijgen, maar wat heeft al die stimulering ons opgeleverd? Voor iedere $29 aan uitgaven groeide de economie met slechts $1.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Drukken de Emerging Markets de vraag naar edelmetalen?

Het is relatief rustig geworden op de Emerging Markets, maar dat betekent nog niet dat de problemen volledig achter de rug zijn. De koers van de Turkse lira is bijvoorbeeld gestabiliseerd, maar economisch gezien evolueert het land van kwaad naar erger. De economische crisis kan bovendien een politieke crisis inluiden en dan zijn we nog veel verder van huis.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Federal Reserve financiert 71% van de Amerikaanse tekorten

De Federal Reserve heeft in 2013 ruim 71% van de Amerikaanse tekorten gefinancierd. De centrale bank kocht onder het QE programma $543 miljard aan staatsobligaties. Het buitenland was minder bereid om de schuldenlast van de Amerikaanse overheid te dragen, want die schroefden hun aankopen terug van ruim $500 miljard in 2012 naar slechts 137,9 miljard in 2013.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

IMF overweegt tot elf miljard steun aan Oekraïne

Het Internationaal Monetair Fonds overweegt om Oekraïne te steunen met een hulppakket dat kan oplopen tot bijna 11 miljard euro.