Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 22616 tot 22620
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Dit zijn de 10 rijkste postcodes van Nederland

In welke postcodegebieden ligt het bruto maandsalaris het hoogst? Z24 zocht het uit.

In samenwerking UNIT4, leverancier van salarisdiensten en -software, inventariseert Z24 wat de welvarendste inkomensgebieden van Nederland zijn.

Daarbij kijken we vanwege privacyredenen niet dieper dan de eerste drie cijfers van een postcodegebied. Ook zijn enkele gebieden waar UNIT4 relatief weinig salarisgegevens verwerkt niet meegenomen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Van verzorgingsstaat naar zorgenstaat

Mijn vorige column “Nederland 2e rangs welvaartstaat” was eigenlijk al de opmaat voor dit artikel. Het feit is dat ons sociaal voorzieningenstelsel in ras tempo wordt afgebroken en dat ons sociaal verzekeringsstelsel op punt staat om het te begeven. Het is een keiharde stelling maar tegelijk ook een bikkelharde waarheid.

Er waait een gure wind door Nederland. We ondervinden het aan den lijve dat we worden geconfronteerd met een afbraak van formaat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Moody's positiever over vooruitzichten EU

De economische vooruitzichten van de Europese Unie zijn beter geworden. Kredietbeoordelaar Moody's ziet ze nu als stabiel. De verwachting was negatief.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Goudprijs bereikt hoogste niveau in zes maanden

De prijs van een troy ounce (31,1 gram) goud bereikte 1388,40 dollar, het hoogste punt sinds 10 september 2013. Investeerders zien het edelmetaal als een veilige en waardevaste belegging in onrustige tijden.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Duitsland voorziet recordaantal banen

De regering verwacht dat het aantal personen met een betaalde baan dit jaar met zo'n 240.000 toeneemt tot het recordniveau van 42,1 miljoen. De werkloosheid zakt daarbij licht, van 6,9 naar 6,8 procent van de beroepsbevolking. Volgend jaar zwakt de banengroei naar verwachting iets af en stabiliseert de werkloosheid in Europa's grootste economie.

De sterke arbeidsmarkt stuwt ook de uitgaven van consumenten, die op hun beurt daardoor een flinke bijdrage leveren aan de economische groei. De consumptie stijgt dit jaar naar verwachting met ruim 1 procent, mede dankzij een bruto loonstijging van bijna 3 procent. De binnenlandse vraag wordt verder vooruitgeholpen door bedrijven, die volgens de regering dit jaar 4 procent meer in nieuwe machines investeren dan in 2013.