Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22616 tot 22620
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Banken profiteren van 'too big to fail'-status

Grote banken profiteren flink van hun positie dat ze 'te groot zijn om te laten vallen' door de overheid. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Het belangrijkste dat je moet weten over obligaties

De meeste obligatiebeleggers kan je in 3 categorieën onderverdelen: de angstige, de vergeetachtige en de slimme beleggers. Het is dan ook niet evident deze dagen om te investeren in obligaties. De Amerikaanse 10-jarige rentevoet steeg van een dieptepunt van 1,68 % naar 3 % om daarna weer terug te vallen rond 2,6 %. De acties van de Federal Reserve hebben een grote impact op de rentevoet en dus ook op de waarde van de obligaties.

Bron:
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Draghi: 'In maart kan de ECB stimuleren'

De Europese Centrale Bank (ECB) kan ingrijpen als de inflatie verder daalt. ECB-president Mario Draghi gaf zondag na een bijeenkomst van de G20 aan, dat stimuleren een optie is als deflatie een issue wordt. En het stimuleren kan wel eens beginnen in maart.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Default risico Oekraïne neemt sterk toe

Het gaat niet bijster goed met de Oekraïne. Het land verkeert in absolute chaos en het is nog onduidelijk welke kant het opgaat. De risico’s op een default zijn ondertussen sterk toegenomen.

De Oekraïne staat aardig in brand. De president, Janoekovitsj, is op de vlucht geslagen en betogers zijn met elkaar op de vuist gegaan. De situatie is chaotisch, waarbij geldt dat een deel van de bevolking zich in de ‘veilige’ armen van Rusland’s Poetin wil werpen, terwijl een ander deel het liefst aansluiting zoekt bij de EU.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Column Kees de Kort | Voor niets kerosine verspild

De ogen moeten weer eens worden gericht op de G20, vindt BNR's Kees de Kort. Hij zegt over het G20-overleg in Sydney: "Er is maar één ding zeker: er zijn tienduizenden liters kerosine verspild voor niets."