Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22626 tot 22630
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Brazilië: centrale bank stelt zich agressief op

Brazilië is één van de landen die behoort tot de ‘Fragile Five.’ En dat is een lijstje waar je als land liever niet in zou voorkomen. Het land kampt met een stevig tekort op de lopende rekening.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Handelsoverschot Duitsland 2013 naar record

Het handelsoverschot van Duitsland is in 2013 naar het recordniveau gestegen van 198,9 miljard euro. Dat werd vrijdag gemeld door het Duitse federale bureau voor de statistiek op basis van voorlopige cijfers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Hoeveel junior goudmijnen gaan dit overleven?

De sterke stijging van de goudprijs begin dit jaar heeft de goudmijnsector weer hoop gegeven. Maar sinds kort consolideert de goudprijs rond $ 1.250 met enkele kleine uitschieters naar boven en beneden. Tot op heden hebben de meeste goudmijnen de slachting in de sector overleefd, maar dit gaat niet blijven duren, zegt Michael Kosowan van Sprott Global Resource Investments.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Wat als groeilanden geen groeilanden meer zijn?

De crisis in de groeilanden lijkt een beetje op de financiële crisis van 2008. De schok gebeurt in stukken, een klein brandje kan snel uitgroeien tot een bosbrand. In 2008 duurde het ook een tijdje vooraleer de markten doorhadden dat er iets ernstigs aan de hand was. Daarna ging het snel 50 % lager. Of de crisis in de groeimarkten eenzelfde impact gaan hebben op de westerse beurzen, valt nog af te wachten.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

China wordt belangrijke partij op de Amerikaanse arbeidsmarkt

Het voorbije jaar hebben Chinese bedrijven 14 miljard dollar geïnvesteerd in de Verenigde Staten. Dat betekent een verdubbeling tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse consulent Rhodium Group. Er wordt opgemerkt dat de Chinese bestedingen in de Verenigde Staten daarmee een nieuw recordniveau hebben bereikt. De resultaten werden gedreven door grootschalige overnames in de voedingsindustrie, de energiesector en vastgoed. Rhodium Group zegt te verwachten dat de Chinese interesse in Amerikaanse activa ook dit jaar op een hoog niveau zal blijven. Er wordt aan toegevoegd dat zich nu ook steeds meer Chinese privébedrijven op de Amerikaanse markt begeven.