Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22626 tot 22630
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Goudmijnaandelen: Tijdelijke opstoot of nieuwe rally?

De goudmijnaandelen hebben er na een desastreus 2013 eindelijk een paar fantastische eerste weken van 2014 opzitten. Op enkele weken tijd werd 1/3 van de verliezen van vorig jaar al goedgemaakt. Nu is uiteraard de vraag: is dit slechts een tijdelijke opstoot of staan we aan het begin van een nieuwe periode?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Spanje exporteert zich een weg uit de 'intensive care'

Spanje heeft in 2013 alle records geklopt inzake de uitvoer van goederen en diensten. In totaal nam de uitvoer in 2013 met 5,4% toe. Ter vergelijking: de export van het VK nam met 1% toe, de Italiaanse (-0,1%) en Duitse export (-0,2%) stagneerde, terwijl de Franse uitvoer met 1,6% daalde. In dezelfde tijdsspanne nam de Spaanse import met 1,4% af. Dat was geen record want een jaar eerder was dat nog 2,8% minder, wat wijst op een toename van de binnenlandse vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Goud schiet uit de startblokken!

Wakker worden! De week begint sterk voor goud. De goudprijs gaat deze ochtend vlot hoger, met een sprong van meer dan 15 USD/ounce tot boven 1330 USD/ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

De belangrijkste seculaire trends (Deel 6): De bevolkingsgroei

We merken er zelf niet zoveel van, maar de globale bevolking groeit, en snel. De bevolkingsgroei zal de komende decennia een immense impact hebben op het leven van iedereen. Deze impact is niet alleen economisch en politiek, maar het zal ook een immense impact hebben op onze voedselvoorziening. Dit is een seculaire trend waar beleggers op kunnen inspelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Het westen van het failliete Oekraïne mag de EU dan al gunstig gezind zijn; het geld wordt in het pro-Russische oosten

Er zit geen geld meer in de Oekraïense schatkist en onze economie bevindt zich in een catastrofale staat’. Dat heeft interim-president Oleksandr Turchynov in het parlement gezegd. Rusland heeft na de gebeurtenissen van vorige week de geldkraan dichtgedraaid; de EU, Amerika en het IMF bekijken op welke manier ze de ergste nood kunnen lenen. De EU beloofde Oekraïne in november nog 20 miljard euro, op voorwaarde dat er duurzame hervormingen (lees een gigantisch besparingsplan) zouden worden doorgevoerd; iets waar president Janoekovytsj toen duidelijk geen zin in had en voor het gemakkelijke geld uit Moskou koos.