Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 22646 tot 22650
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

IMF start steunonderhandelingen met Oekraïne

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat formele onderhandelingen beginnen met het nieuwe regime in Kiev over financiële steun. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

'Drastische ingreep bij zakenbanktak Barclays'

De Britse bank Barclays is van plan zijn zakenbankdivisie drastisch op de schop te nemen, waardoor duizenden banen verloren zullen gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Klokkenluider Wereldbank “Er is een globale samenzwering”

Klokkenluiders worden vervloekt of aanbeden. Het is altijd moeilijk te achterhalen hoeveel van de onthullingen werkelijk waar zijn. Als lid van het juridisch team is Karen Hudes 21 jaar voor de Wereldbank actief geweest. Nu acht ze de tijd rijp om de wereld te overtuigen wat er zich allemaal boven onze hoofden afspeelt - zo staat op gewoon nieuws.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Onrust leidt tot bankruns

De afgelopen weken en maanden is gebleken dat de onrust in landen als Thailand en Oekraïne tot bankruns leiden. De lokale munten vallen hard in waarde en rente op de staatsobligaties van de betreffende landen schiet omhoog. In Oekraïne staan lange rijen voor de pinautomaten. Cliënten van de banken kunnen maar gelimiteerd geld opnemen. De rente op de 3-maand staatsobligatie van Oekraïne liep op tot boven de 50%!

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Forse verliezen op Europese beurzen

De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag opnieuw met verliezen geëindigd. De beursgraadmeters zakten in de loop van de middag steeds verder weg, door groeiende zorgen over de situatie in Oekraïne. Ook tegenvallende economische cijfers uit China maakten beleggers terughoudend.