Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22666 tot 22670
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Rusland zal snel herstellen van huidige onrust

Rusland is voor veel beleggers een station te ver. En dat is echt een gemiste kans. Het land is rijk aan grondstoffen en biedt mede dankzij de opgelaaide onrust rond de Emerging Markets momenteel volop mogelijkheden voor alerte beleggers.

Ook Rusland heeft last van de turbulentie op de Emerging Markets. De roebel kreeg een stevige dreun met de hamer en daar is wel degelijk een reden voor. Rusland worstelt namelijk met dezelfde problemen als die waar de andere in focus gekomen Groeilanden mee af te rekenen hebben.

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Griekenland krijgt weer kwijtschelding schulden

En er is weer een scoop gelekt naar Bloomberg. De EU zou overwegen de looptijden van leningen aan Griekenland te verlengen naar 50 jaar en de rente nog eens te verlagen met een half procent. En daar bovenop zou een nieuwe lening komen ter hoogte van 13 miljard euro. Waarom? Omdat de regeringen van de lidstaten nu eenmaal niet aan hun kiezers durven te verkopen dat een gedeelte van de Griekse schuld kwijtgescholden gaat worden. Maar in feite is looptijdverlenging en een renteverlaging natuurlijk precies hetzelfde. Maar de 'leiders' in de EU denken dat u en wij gekkie Henkie zijn en dat wij zoiets niet snappen. Onze eigen MinFin zei het gisteren nog zelf: Nederland zou een oproep tot kwijtschelding niet steunen. Maakt verder overigens niet uit. Voor politici is liegen nu eenmaal core business en een blind paard ziet nog wel dat zonder kwijtschelding Griekenland nooit een houdbare schuldpositie gaat krijgen. Dat is namelijk het eerlijke verhaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Platinaprijs in opmars, beleggers zien hun kans schoon

De platinaprijs komt weer tot leven, getriggerd door onder andere onrust in Zuid-Afrika en een weer aantrekkende vraag vanuit de automobielindustrie. Hier ligt een aantrekkelijke kans voor beleggers om rendement te behalen. Lees hier hoe!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Wat zijn de beste zilveraandelen?

Eerder vandaag lieten we al weten dat JP Morgan de zilvermarkt volledig beheerst. Als JP Morgan beslist dat het tijd is om de zilverprijs te laten stijgen, kan het snel gaan. In tegenstelling tot goud wordt zilver wel geconsumeerd, zelfs in die kleine hoeveelheden dat het economisch onrendabel is om het te recycleren. Zilver verdwijnt dus, het wordt schaarser. Dit kan op termijn alleen maar voor hogere prijzen zorgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

'Griekse leningen tot 50 jaar opgerekt'

De eurolanden overwegen de looptijd van hun noodleningen aan Griekenland met zo'n twintig jaar te verlengen tot vijftig jaar.