Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22666 tot 22670
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Huizenprijzen België in tien jaar verdubbeld

In België blijven de huizenprijzen stijgen. Sinds 2003 is de prijs van een gemiddelde woning in Vlaanderen verdubbeld tot €211.000. In Brussel is de prijs vandaag de dag zelfs 2,5x zo hoog als in 2003. Is er sprake van een bubbel in de Belgische woningmarkt?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Dit is de impact van QE op de bankbalans

Door QE kunnen banken staatsobligaties en hypotheekleningen bij de Federal Reserve omruilen voor tegoeden bij de centrale bank. Er wordt dus geen geld gedrukt om dit schuldpapier van banken over te nemen. Deze grafieken van Soberlook geven meer inzicht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Houtindustrie luidt alarmbel: 2.800 banen bedreigd

Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, trekt aan de alarmbel: door het gesubsidieerd verbranden van hout staan er in de sector 2.800 jobs op de helling. Bovendien dreigt de Vlaamse energiefactuur te stijgen met 328 miljoen euro. De federatie voerde vrijdag actie op het Martelarenplein in Brussel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Roemenië heeft het tij mee

Roemenië staat zelden in het middelpunt van de belangstelling, zeker ook niet van beleggers. Het lijkt toch niet onverstandig als u toch eens een blik werpt op dit voormalige Oostblokland.

Dit jaar zal de export ongetwijfeld opnieuw één van de stuwende krachten achter de groei van de Roemeense economie worden. Vooral in sectoren als diensten, energie en automotive liggen grote kansen weggelegd, temeer omdat de banden met Europa steeds nauwer aangehaald worden.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Foute bankiers, nu officieel ‘meesters van de eurozone!’

Het is niet langer een ‘Conspiracy Theory’ maar lijkt nu officieel een feit te zijn. Goldman Sachs mensen zijn nieuwe ‘meesters van de eurozone’. Er is een financiële coup gepleegd. Iets wat prominente politici al lang weten, maar liever over zwijgen.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, is (samen met de rijkste mensen ter wereld) als bedrijf, één van de weinige bedrijven die als een winnaar uit de crisis kwam.