Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 22666 tot 22670
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Bitcoin een monetair Nirwana ?

Mocht u nog niet weten wat Bitcoin is, kijk dan maar eens rond op het internet en daar zult u genoeg informatie vinden. In het kort komt het erop neer dat Bitcoin in het leven is geroepen als een ‘medium of exchange’ (uitruilmiddel), zonder dat er een Centrale Bank of andere uitgevende bank aan te pas komt. Verder zouden Bitcoin transacties privé, d.w.z. anoniem moeten zijn. En wat heel opmerkelijk is, is dat Bitcoins niet echt fysiek bestaan; zij bestaan alleen in de computersoftware als een soort van virtuele realiteit. Het algemene idee erachter is dat Bitcoins worden gemijnd – een heel interessante benaming – door middel van het oplossen van een toenemend moeilijker op te lossen wiskundige formule. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt nieuwe Bitcoins aan het totaal uitstaande aantal toe te voegen. Voor computerfanaten een interessant probleem.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Bulgarije dumpt EU-paspoort voor... 180.000 euro

Bulgaarse bedrijven bieden paspoorten te koop aan voor 180.000 euro. Dat blijkt uit een undercoverreportage van de Britse krant Daily Telegraph. Twee journalisten die zich voordeden als vertegenwoordigers van een Indische zakenman kregen te horen dat ze voor die som een Bulgaars paspoort konden bekomen dat de vrije toegang tot de EU garandeert. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Bijna 4.000 jobs weg in handel op anderhalf jaar tijd

In 2013 zijn er in de sector van de handel 2.685 jobs gesneuveld. Over een periode van anderhalf jaar gaat het om bijna 4.000 banen. Dat blijkt uit het driemaandelijkse conjunctuurrapport van Comeos, de federatie voor handel en diensten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Goud sloopt de ene technische weerstand na de andere

De goudprijs heeft er vorige week een zeer sterke week opzitten waarbij het de ene weerstand na de andere kon slopen. Dat er nog weinig short covering plaatsvond doet het beste vermoeden, short posities werden nog amper afgebouwd. De goudprijs wist bijna iedere dag een technische weerstand te slopen en dit kan mogelijk nog een tijdje verder gaan zegt Citibank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Insiders waren nooit zo bearish in de afgelopen 25 jaar!

Corporate insiders zijn zo negatief geworden over de beurs, een nieuw dieptepunt in de afgelopen 25 jaar. Dit is absoluut geen goed teken omdat deze insiders vaak meer weten dan andere mensen. Hun indirecte boodschap: u kunt beter uw voorzorgsmaatregelen nemen om enkele posities in aandelen te sluiten en het geld even het geld aan de zijlijn te parkeren… dat doen wij, insiders, immers ook.