EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22676 tot 22680
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Munt Oekraïne 70% onderuit

De onrust in Oekraïne heeft de economie flinke schade aangebracht. De Oekraïense munt, de Hryvnia, is hierdoor hard geraakt. Het is zo’n beetje de slechtst presterende valuta in 2014.

De onrust in Oekraïne heeft de economie flinke schade aangebracht. De Oekraïense munt, de Hryvnia, is hierdoor hard geraakt. Het is zo’n beetje de slechtst presterende valuta in 2014.

De Hryvnia verloor zo’n 35% van haar waarde dit jaar ten opzichte van de Amerikaanse Dollar ( lees het artikel hier). In termijn van goud was de daling veel sterker. Deze week verloor de munt alleen al 7% ten opzichte van goud. In de eerste maanden van 2014 komt  de daling van Hryvnia uit op 69% in termen van goud. De goudprijs is in deze periode gestegen van 9992 Hryvnia per ounce goud naar 16.880 Hryvnia per ounce goud.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Bears op de goudmarkt moeten oppassen

Het is en blijft een moeilijke situatie op de goudmarkt. Met de regelmaat van een klok duiken er grote kopers op die de goudprijs op een mysterieuze wijze naar omlaag duwen. Dat is vorig jaar een paar keer op grote schaal gebeurd, maar ook dit jaar werden al enkele keren op de futuresmarkten short posities ingenomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Duider of doemdenker? video over jongeren in de crisis

Met zijn gepeperde meningen is hoogleraar en columnist Ewald Engelen (51) een zekerheidje in het debat over de bankencrisis. In januari schoof hij aan bij Tegenlicht – voortaan op zondagavond op tv, maar altijd te zien op vpro.nl. Ziet Engelen alles niet te somber in?

Lees verder op stopdebankiers.nl
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Column Kees de Kort | 55-plusser, verlaag je salariseis

55-plussers willen dat de overheid ingrijpt om hun penibele situatie op de arbeidsmarkt te veranderen. BNR’s Kees de Kort heeft wel een tip voor werkloze ouderen: zet in op een lager salaris.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Hoe ver durft Poetin te gaan?

Afgelopen weekeinde begon het mis te gaan in Oekraïne. Gemaskerde en Russisch sprekende mannen bezetten overheidsinstellingen in verschillende steden in het oosten van dit land. Zij eisten vervolgens lossere banden met de hoofdstad Kiev en meer toenadering tot Moskou. President Poetin zegde de bezetters steun toe. Hij verklaarde, dat Rusland zich te allen tijde het recht voorbehoudt in te grijpen mocht Kiev proberen de bezetters hardhandig te verjagen.

De oplopende spanningen in het oosten van Oekraïne vertaalde zich in een stijgen van de prijs voor een vat Brentolie. Op maandag 14 april steeg de prijs naar een niveau van $ 108,35. Zodoende naderde die prijs de bovenkant van de bandbreedte, waarbinnen de prijzen zich gemiddeld bewogen hebben over een periode van 30 dagen. De bovenkant bedraagt $ 109,40. Komt de prijs daarboven uit, dan liggen verdere stijgingen in het verschiet. Op woensdag 16 april was dat al het geval.

Lees verder op dekritischebelegger.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs