Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 22681 tot 22685
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Spanningen tussen Rusland en Amerika lopen op

Met een falende diplomatie om de Russische annexatie van de Krim op te lossen en, als we John Kerry mogen geloven, binnenkort ook Oost Oekraïne, gaan de Verenigde Staten over op grof geschut.Het Amerikaanse ministerie van Energie kwam met een schokkende mededeling dat het ruwe olie heeft verkocht van de Amerikaanse strategische olie reserves voor het eerst sinds juni 2011. Volgens het ministerie was het een testverkoop om te controleren of de infra structuur en de operationele capaciteit van het systeem in orde zou zijn. Maar eigenlijk is het gewoon een schot voor de boeg op Poetin voor wie hoge grondstoffenprijzen belangrijker zijn dan hoe de Russische aandelenmarkt presteert. Gisteren meldde Bloomberg dat de VS het nog verder laat escaleren, verwijzend naar Chef staf van het leger, generaal Martin Dempsey, die heeft beweerd dat, in het geval van een escalatie in de Krim het Amerikaanse leger klaar is om Oekraïne en zijn bondgenoten in Europa te steunen met militaire acties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Paniek rond China is overroepen, zachte landing op komst

Er komen de laatste tijd steeds meer alarmbellen uit China. Een kredietcrisis of een economische crash zou slecht nieuws betekenen voor het broze herstel van de wereldeconomie. Maar in tegenstelling tot de meeste berichten, stevent China af op een zachte landing, aldus Petercam Insights.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Ellendige domme wereldsituatie rond Oekraïne.

Wat gebeurt er als de overheid van de Verenigde Staten participeert in het omverwerpen van buitenlandse regeringen in naam van de verspreiding van de democratie? Dat gedrag leidt meestal tot onbedoelde gevolgen en rampen.

Toen de Verenigde Staten Irak binnenvielen in 2003, in eerste instantie om te zoeken naar massavernietigingswapens waarvan we nu weten dat de regering-Bush wist dat die er niet waren, slaagde de VS er wel in de Iraakse regering grondig te veranderen. Maar in dat proces verloren 4.500 Amerikaanse militairen hun leven, leden 45.000 aanzienlijke verwondingen, hebben de Amerikanen 2 biljoen dollar(2.000 miljard!) geleend, uitgegeven en niet terugbetaald, veroorzaakte de dood van 650.000 Irakezen, zijn er 2,5 miljoen Irakezen ontheemd. Onze publieke vijand, al-Qaida kwam goed opgang in Irak terwijl al-Qaida niet in Irak was voordat de VS daar binnenvielen. Tegenwoordig wordt een derde van dit nu instabiele land gecontroleerd door al-Qaida.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Rusland heeft de oorlog in Oekraïne al gewonnen

De Russische President Putin slaagt in snel tempo in zijn opzet om 'De Krim' terug in te lijven als Russisch grondbezit, zonder dat het westen daar iets aan kan doen. De Russische troepen zijn daar en het westen denkt er nog niet aan om een grondoorlog aan te gaan met het Russisch leger. 'De Krim' hoort nu bij Rusland en het zal daar nog lang blijven, aldus Daily Reckoning.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Column Kees de Kort | Middenklasse in de problemen

De Nederlandsche Bank ziet de economie aantrekken, zij het "hobbelig en weinig krachtig". BNR’s Kees de Kort moet nog maar zien of het echt van serieus herstel komt.