Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 22686 tot 22690
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Kapitaalvlucht uit Rusland

De Russische troepen verstevigden de afgelopen dagen hun greep op de Krim; de interim-regering in Kiev sprak zelfs van 'een oorlogsverklaring' en mobiliseerde het leger. De 'Russificering' van het schiereiland zorgt voor grote spanningen tussen Moskou en westerse regeringen; de Koude Oorlog herleeft. Volkskrant.nl houdt de ontwikkelingen bij in dit liveblog. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Russische rente verhoogd om roebel te steunen

De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief maandag scherp verhoogd. De rente gaat naar 7 procent, van een eerdere 5,5 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Goud opent de week met een knal!

Goud veert opnieuw met 10 dollar/ounce op nadat het conflict in Oekraïne in het voorbije week escaleerde. Inmiddels test de goudprijs het niveau van 1350 dollar/ounce en ligt de weg open naar de weerstand rond 1400 dollar/ounce.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Russische beurzen kelderen door spanningen in Oekraïne

De spanningen op het Oekraïense schiereiland Krim laten zich voelen op de financiële markten. De beurs van Moskou opende vandaag meer dan vijf procent in het rood. De roebel bereikte nieuwe laagterecords tegenover de euro en de dollar. De Russische centrale bank verhoogde de rente met 150 basispunten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

In deze Oekraïense steden wappert nu de Russische vlag... toevallig 's lands rijkste steden?

Lifenews.ru, een pro-Kremlinzender, heeft een kaart vrijgegeven van Oekraïense steden waar ondertussen de Russische vlag is gehesen.  Het gaat om zowat alle belangrijke steden in het oosten en zuid-oosten van het land en de Krim.