Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 2271 tot 2275
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

3e renteverhoging Fed is startsignaal voor rally in … Goud!

Tegen alle verwachtingen in was het de goudprijs die het meeste profiteerde van de 3e renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve. Dit was weer een klassiek geval van ‘Sell the rumor, buy the news’ waarbij beleggers goud verkochten in de aanloop naar de renteverhoging, maar het gele edelmetaal kochten bij de effectieve uitvoering.

Hoe komt dat?

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Turkse minister van BuZa dreigt Europa met religieuze oorlogen

Dictator Erdogan: Ik zal de hele wereld tegen Duitsland opzetten – Buitenlandse analisten: Mark Rutte heeft zijn ‘verlies-overwinning’ te danken aan harde opstelling tegen Turken

De Turkse leiders laten er geen misverstand over bestaan: het is deze vlag die in Nederland en Europa de boventoon gaat voeren – goedschiks of kwaadschiks.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Ook in China is cash geld op weg naar de uitgang

China behoorde tot de eerste culturen die gebruik maakte van geldstukken en tekende ook voor de uitvinding van het geldbiljet, maar lijkt goed op weg om beide verwezenlijkingen definitief naar de geschiedenis te verwijzen. Steeds vaker immers worden betalingen zonder cash geld afgehandeld.

Dat zegt Meng Tian, professor computerwetenschappen aan de Shanghai University, tegenover de Chinese krant Beijing Youth Daily, die over de materie een enquête heeft georganiseerd.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Grootste volume OOIT

Ik schreef gisteren dat je als belegger weinig te vrezen hebt van een renteverhoging en dat werd stevig onderlijnd door de koersopstoten die volgden na de FED-beslissing!

GDX knalde 7,7% hoger en GDXJ (juniors) deed met 11,5% nog beter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Bank of England houdt rente onveranderd

De Bank of England (BoE) houdt de rente op het historisch lage niveau van 0,25 procent. Ook de omvang van het economische stimuleringsprogramma blijft hetzelfde.

Dat heeft de Britse centrale bank donderdag besloten tijdens zijn beleidsvergadering.