Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 2271 tot 2275
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 19 februari 2017

IS op weg naar bankroet (maar dat maakt terreurgroep niet minder gevaarlijk)

Het gaat niet goed met de financiële toestand van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat blijkt uit een rapport van het International Center for the Study of Radicalisation and Political Violence (ICSR) en accountantskantoor Ernst & Young (EY). Het betekent echter niet dat het kalifaat minder gevaarlijk wordt, want aanslagen zoals in Parijs en Brussel kosten weinig geld.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 19 februari 2017

Finland gaat militaire manschappen met 20% opvoeren

De Finse regering heeft donderdag plannen aangekondigd om zijn militair apparaat met 20% uit te breiden om zo het hoofd te bieden aan een mogelijke dreiging vanuit Rusland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 19 februari 2017

Goldman Sachs waarschuwt voor het beangstigende beleid van Trump

Donald Trump staat bekend om zijn opmerkelijke uitspraken. Tijdens zijn verkiezingscampagne liet hij al meermaals weten dat hij tegen de ‘gevestigde orde’ in wilde gaan. Zijn streven was om Amerika weer groots te maken en de macht terug te geven aan het volk.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 19 februari 2017

4 grafieken die aantonen dat de VS voor een recessie staan

Komt het Amerikaanse economische herstel dat acht jaar geleden begon ten einde?

Die vraag stelt zich Torsten Sløk, de chief international economist van Deutsche Bank in een memorandum dat hij vrijdag aan zijn klanten stuurde. De memo is vergezeld van grafieken, die aangeven dat ‘de kwaliteit van de leningen’ snel verslechtert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 februari 2017

Goudreserves Kirgizië nemen toe, productie gaat omhoog

Centrale banken lijken terug te geloven in het bezit van goud nu geld op de spaarrekening niets meer opbrengt. Zo blijkt ook uit een bizarre oproep van de centrale bank van Kirgizië, het wilt namelijk dat alle 6 miljoen inwoners van het land een deel van hun spaargeld aanwenden om goud te kopen, 100 gram ofwel 3,5 ounce om precies te zijn.

De oproep komt van de gouverneur van de centrale bank Tolkunbek Adbygulov. Hij probeert de bevolking warm te maken om goud in te slaan omdat het volgens hem een goede investering is op lange termijn nu geld op zich niets meer opbrengt. Ondanks de prijsschommelingen op de goudmarkt, zal goud zijn waarde zeker niet verliezen voor de inwoners van Kirgizië.