Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 22706 tot 22710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Oekraïne: geen paniek svp

De Oekraïne is financieel door zijn hoeven gezakt. En wat doe je als land in een dergelijke situatie? Dan bel je het IMF. De internationale ‘lender of last resort‘ voor landen die aan het eind van hun Latijn zijn.

Vorige week signaleerden wij al een sterk verhoogd risico op een default van de Oekraïne. En ook een bankrun werd niet uitgesloten. En nu dan het bericht dat het land heeft aangeklopt bij het IMF. De officiële reactie van het IMF op het verzoek voor hulp, vindt u hier.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Zorgen over schaduwbankieren

Schaduwbankieren vormt momenteel een hot topic, en echt niet alleen in China. Ook in Duitsland bijvoorbeeld bestaan er grote zorgen over de risico’s die het schaduwbankieren met zich meebrengen.

De media smult van verhalen over schaduwbankieren in China. Echter, heel wat dichter bij huis is dat fenomeen even actueel en relevant: in Duitsland bijvoorbeeld. Jawel, ook het oerdegelijke, als solide bekend staande Duitsland heeft met dit verschijnsel te maken. En daar is de Bundesbank bepaald niet gelukkig mee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Amerikaanse economie: groei stevig omlaag bijgesteld

De Amerikaanse economie blijkt over het laatste kwartaal van 2013 toch een aardig tandje minder gegroeid dan initieel geschat. De groei werd flink neerwaarts bijgesteld van 3,2 procent naar 2,4 procent.

De eerste schatting van het BBP cijfer in de VS eist altijd alle aandacht op. Dat is op zich bijzonder, aangezien dat cijfer nadien nog enkele malen wordt aangepast. Maar daar heeft Wall Street over het algemeen weinig oog meer voor. Afgelopen vrijdag vormde daarop geen uitzondering.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Standard & Poor's positief over Belgische economische maatregelen

De Belgische economie zit opnieuw in een opwaartse dynamiek. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo gezegd in een reactie op de nieuwe kredietscore die het ratingbureau Standard & Poor’s voor België heeft bekend gemaakt. Het bureau handhaaft voor België een AA-score, maar aan die rating worden nu stabiele vooruitzichten gekoppeld. Daarmee acht Standard & Poor’s een nieuwe ratingverlaging in de nabije toekomst onwaarschijnlijk. Het bureau had de rating van België ruim twee jaar tot een AA-score verlaagd, waaraan toen echter ook echter negatieve vooruitzichten waren gekoppeld. Er wordt echter opgemerkt dat zowel de begrotingsmaatregelen van de Belgische regering als de staatshervorming duidelijk een positief effect hebben gehad op de economie. Ook federaal minister van financiën Koen Geens had al gezegd op vergaderingen met zijn Europese ambtsgenoten veel respect te ervaren voor het beleid van de Belgische regering.

Bron:
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Willem Middelkoop verkiest goud boven Bitcoin

Willem Middelkoop (@wmiddelkoop) praat met Paul Buitink (@paulbuitink) over zijn nieuwe boek The Big Reset, een Engelstalig boek dat veelomvattender is dan zijn vorige boeken. Het is wat positiever en academischer. Boek is in januari uitgekomen, een Nederlandse vertaling komt er ook aan en verkoopt onder meer via Amazon.