Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 22706 tot 22710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Suriname verkoopt deel goudreserves

Suriname verkoopt een deel van haar goudreserves, ondanks lokaal felle kritiek. Volgens ‘deskundigen’ is er niets mis met de verkoop van een deel van de goudreserves want de goudprijs daalt immers. Lees verder en verbaas u over het niveau.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Mike Maloney: op naar de volgende depressie

In de jaren '30 steeg de totale schuld ten opzichte van het bbp fors. Dit was niet omdat er meer schulden waren, maar dit was omdat de economie kromp. Uiteindelijk werd de depressie zo erg dat steeds meer bedrijven en personen failliet gingen zodat de schuld reduceerde ten opzichte van het bbp. Nu zitten we in een gelijkaardige periode zegt Mike Maloney.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Rusland zal snel herstellen van huidige onrust

Rusland is voor veel beleggers een station te ver. En dat is echt een gemiste kans. Het land is rijk aan grondstoffen en biedt mede dankzij de opgelaaide onrust rond de Emerging Markets momenteel volop mogelijkheden voor alerte beleggers.

Ook Rusland heeft last van de turbulentie op de Emerging Markets. De roebel kreeg een stevige dreun met de hamer en daar is wel degelijk een reden voor. Rusland worstelt namelijk met dezelfde problemen als die waar de andere in focus gekomen Groeilanden mee af te rekenen hebben.

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Griekenland krijgt weer kwijtschelding schulden

En er is weer een scoop gelekt naar Bloomberg. De EU zou overwegen de looptijden van leningen aan Griekenland te verlengen naar 50 jaar en de rente nog eens te verlagen met een half procent. En daar bovenop zou een nieuwe lening komen ter hoogte van 13 miljard euro. Waarom? Omdat de regeringen van de lidstaten nu eenmaal niet aan hun kiezers durven te verkopen dat een gedeelte van de Griekse schuld kwijtgescholden gaat worden. Maar in feite is looptijdverlenging en een renteverlaging natuurlijk precies hetzelfde. Maar de 'leiders' in de EU denken dat u en wij gekkie Henkie zijn en dat wij zoiets niet snappen. Onze eigen MinFin zei het gisteren nog zelf: Nederland zou een oproep tot kwijtschelding niet steunen. Maakt verder overigens niet uit. Voor politici is liegen nu eenmaal core business en een blind paard ziet nog wel dat zonder kwijtschelding Griekenland nooit een houdbare schuldpositie gaat krijgen. Dat is namelijk het eerlijke verhaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Platinaprijs in opmars, beleggers zien hun kans schoon

De platinaprijs komt weer tot leven, getriggerd door onder andere onrust in Zuid-Afrika en een weer aantrekkende vraag vanuit de automobielindustrie. Hier ligt een aantrekkelijke kans voor beleggers om rendement te behalen. Lees hier hoe!