Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22711 tot 22715
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

De goudprijs zal al fors hoger staan als de grote massa ontwaakt

De goudprijs kan nog fors hoger, zeker wanneer inflatie alsnog de kop opsteekt. Traditiegetrouw loopt de grote massa achter de feiten aan en raakt pas geïnteresseerd nadat de goudprijs is gelanceerd.

Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, is al jarenlang een vurig aanhanger van goud. Hij adviseerde de aankoop van goud al een tiental jaar en verwierf zich in de periode tot en met september 2011 een grote schare aanhangers. Toen bereikte de goudprijs een piek rond de $1.920. Het feestgedruis bij de goudkevers was mijlenver te horen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Column Kees de Kort | Groei China blijft niet voortduren

Sommige mensen zijn verbaasd over de krimp van de industrie in China. Maar Kees de Kort niet. "De Chinese economie krimpt. O hoe kan dat nou? Maar als je een beetje de Chinese resultaten volgt, was dit volkomen verwacht."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

‘De Chinese beurs? Niet aantrekkelijk!’

De Chinese beurs is op klassieke waarderingsgronden spotgoedkoop. Dat maakt het echter nog niet koopwaardig, althans niet in de ogen van de grote baas van de Asianomics Group. Lees hier waarom.

In de eerste weken van 2014 was er nogal beroering op de Emerging Markets. De ‘Fragile Five‘ economieën – Brazilië, Turkije, Zuid-Afrika, Indonesië en India – kregen het hard te verduren. In de afgelopen dagen keerde de rust min of meer terug, waarbij een deel van de geleden verliezen werden ingelopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Goud: pessimisme verdwijnt door de achterdeur

Beleggers kijken sinds kort weer aanmerkelijker positiever naar goud, zo blijkt uit diverse metingen van het sentiment. Het tot voor kort overheersende pessimisme is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Goud is en blijft een ‘asset class’ wat sterke emoties oproept. Nog niet eens zo gek lang geleden zaten goudbezitters in zak en as, getroffen door een pijnlijke koersval van het edelmetaal in 2013. Welnu, met de opmars van de goudprijs sinds begin dit jaar, valt er weer wat te lachen, al is de weg naar het oude recordniveau van ruim $1.900 nog ver weg, en dat belooft een hobbelige weg te worden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

China verkocht in december $48 miljard aan dollarreserves

China heeft in december $48 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties verkocht. Europa heeft zich gemeld als financier van de Amerikaanse tekorten, via België werd in december $56 miljard aan obligaties gekocht.