Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 22716 tot 22720
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Oekraïense beurs onderuit door onrust

De hoofdindex, die uit tien fondsen bestaat, daalde met 2,5 procent. De onrust drukt ook de waarde van de hryvnia. De Oekraïnse munt werd ruim 1 procent minder waard ten opzichte van de dollar.

De prijzen van diverse grondstoffen liep juist flink op. Zo werd maïs uit de Oekraïne in twee dagen tijd meer dan 7 dollar duurder op ongeveer 225 dollar per ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Kunnen we binnenkort gratis beleggen?

Wie 20 jaar geleden had gezegd dat internet vooral gratis informatie zou bieden, zou men voor gek verklaard hebben. Ook als je nu zou zeggen dat we over een X aantal jaar, gratis zouden kunnen beleggen, lijkt me je gek te verklaren. Maar de kosten voor fondsen, handel en advies zullen eerder dan mensen denken tot een nulpunt dalen, meent Herbert Moore op IEXProfs.

Bron:
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Goud voor Oostenrijkse atleten

Het Österreichisches Olympisches Comité (OOC) beloont Oostenrijkse sporters die een medaille behalen tijdens de Olympische Spelen met gouden Philharmoniker munten, zo schrijft de Oostenrijkse site Format . Wie goud behaalt ontvangt maar liefst 17 gouden munten. Met een actuele prijs van ongeveer duizend euro per munt heeft deze prijs een waarde van €17.000.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Column Kees de Kort | Beleggers pessimistisch? Heel opmerkelijk

De beleggers in Duitsland zijn niet zo optimistisch. Heel opmerkelijk, vindt BNR's Kees de Kort. "Het herstel komt eraan, iedereen enthousiast. Behalve dan de op afstand meest optimistische beroepsgroep ter wereld. Het zijn mensen die gewoon geen slechts nieuws kunnen of willen zien."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Hoe de Fed iedereen bedriegt: QE veel hoger dan gedacht

De Federal Reserve heeft zo veel macht en geloofwaardigheid dat de beleggers aan de lippen hangen van de Bernankes en de Yellens zodat ze ook gewoon klakkeloos overnemen wat ze bij de Fed allemaal te zeggen hebben. Maar wie naar de cijfers kijkt, weet dat de Fed liegt en bedriegt. Je moet dus niet luisteren naar wat de Fed zegt, je moet kijken naar wat de Fed doet, aldus The Wall Street Examiner.