Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 22716 tot 22720
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Video: Goud en de petrodollar

“Wie goud wil begrijpen moet eerst de dollar begrijpen, en om de dollar te begrijpen moet je olie begrijpen”, zo luidt de openingszin van deze interessante video op YouTube. In deze video van vijftien minuten gaat het over het verhaal van goud, de dollar en olie sinds Nixon een einde maakte aan de koppeling tussen de dollar en goud. Kijken dus!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Commodities met lage correlatie aandelen lijken kansrijk

2014 kan het jaar worden dat de prijzen voor commodities opnieuw door het dak schieten. De meeste investeerders concentreren zich wat grondstoffen betreft op goud en zilver en laten de meeste andere commodities links liggen. Ten onrechte, zo leert het verleden ons. Wie bij de pinken is kan een stevige stuiver verdienen aan een investering in een korfje van commodities.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Goudmarkt: optimisme keert terug

2013 was een jaar om zo snel mogelijk te vergeten voor goud, zilver en de andere edele metalen. De goudprijs ging kopje onder in verschillende verkoopgolven waarbij telkens opviel dat een bepaalde marktpartij grote hoeveelheden goud in de uitverkoop zette.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

15 cijfers die aantonen wie de Griekse crisis betaalt

Op zijn economisch blog Macropolis geeft Nick Malkoutzis van de Griekse krant Kathimerini een aantal cijfers die de ravage duidelijk maken die de schuldencrisis in zijn land heeft aangericht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Terugkeer ‘Gouden Jaren’ voor Japan is ver weg

De laatste tijd is er genoeg nieuws geweest over de Japanse economie, maar de gouden jaren lijken achter de rug voor dit exportland. De economie loopt minder goed dan de afgelopen jaren, en nu geeft die enorme druk op de beleidsmakers in het land.

Overigens is Japan niet het enige land met veel groeizorgen, China kan zich daar rustig bij aansluiten. De groei van China moet naar beneden bijgesteld worden, en daardoor noteerde de Chinese beurs op de laagste stand in 5 jaar.