Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 22746 tot 22750
Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

Help, de olie-industrie krimpt

In de VS wordt met man en macht en met heel veel geleend geld meer aardolie geproduceerd dan 10 jaar geleden. Het is moeizaam winbare olie, die uit gesteente wordt getrild en gestoomd. Duizenden werkelozen verlaten hun geboortegrond om in de olie-industrie in North-Dakota te gaan werken. Waarschijnlijk slechts voor een paar jaar, want de schalie-oliebronnen drogen snel op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

Productie China op laagste stand in zes maanden

De industriële productie in China is in januari gekrompen tot het laagste niveau in zes maanden. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van de Chinese Federatie van Logistiek en Inkoop.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

Zodra de massa’s ontwaken zullen de kapitalisten alles doen om hun rijkdom te behouden

Het jaar 2013 is voorbij. Het was een jaar van felle strijd waarin de arbeidersklasse zich verzette tegen de neoliberale aanvallen op hun levensstandaard. Overal in de wereld verzetten zich arbeiders en jongeren tegen het onmenselijke kapitalistische systeem.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

IMF vreest kapitaalvlucht uit opkomende landen

Volgens het IMF geeft de onrust aan dat er ''samenhangend economisch en financieel beleid moet worden gevoerd, met goede communicatie'', maar in sommige gevallen is het dringend nodig dat de ''fundamenten en de geloofwaardigheid van het beleid'' worden versterkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Dit is wat een depressie met een land kan doen

België was een tijdje het land dat tussen de periferie en de rijke landen in zweefde. De laatste jaren is de stabiliteit in ons land terug gekeerd, maar de nodige hervormingen blijven uit. Toch moeten we er voor waken om niet in een situatie zoals Spanje terecht te komen. Hoewel het land zich hersteld van zijn depressie, ziet de toekomst voor de middenklasse er niet rooskleurig uit.