Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 22766 tot 22770
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 februari 2014

Qantas in de problemen; 5000 banen geschrapt

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft dramatische cijfers bekendgemaakt over het laatste halfjaar van 2013. De maatschappij leed een verlies van omgerekend zo'n 165 miljoen euro en heeft verregaande maatregelen aangekondigd om het tij te keren. Zo gaan de komende 3 jaar 5000 banen verloren, zo'n 15 procent van het totale personeelsbestand.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Frankrijk kreunt onder toenemende werkloosheid

Het gaat niet goed met de tweede economie van de eurozone. Het recordaantal werklozen neemt niet af maar toe, blijkt uit cijfers van het ministerie van Arbeid.

De recente cijfers van het ministerie van Arbeid laten voor de eerste maand van het jaar een toename met 8.900 werklozen zien tot een absoluut record van 3,31 miljoen werklozen. Eind vorig jaar telde het Franse vasteland al een recordaantal van 3,3 miljoen werklozen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Dáárom goud!

Slim Beleggen is een groot voorstander van goudbezit, en dan zowel fysiek goud als goudmijnaandelen. En dat steken wij bepaald niet onder stoelen of banken: óók niet wanneer het edelmetaal eens een minder jaar kent zoals in 2013 duidelijk het geval was. Een harde daling van 28 procent, die echter niets afdoet aan de basiskeus om goud en goudmijnaandelen een permanent onderdeel van het belegd vermogen uit te laten maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Bitcoin komt hier sterker uit

Het is gedaan met de euro. Over en uit. Einde verhaal. Gisteren is er namelijk een grootschalige fraude in euro's ontdekt. Miljarden euro's verdwenen van bankrekeningen. De euro had het al langer moeilijker, maar dit blijkt nu de genadeslag. Vertel ik hier onzin? Dat is nochtans wat je nu overal leest over Bitcoin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Call opties op goud worden stevig gekocht

De goudprijs heeft een indrukwekkende start genomen in 2014. Goud werd in een wip en een zucht meer dan 10 procent duurder. Veel waarnemers wijten de stijging van de goudprijs aan de aanhoudende sterke vraag naar fysiek goud vanuit India en China, maar er zijn meer factoren in het spel.