Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 22766 tot 22770
Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

Verkopen goud US Mint stijgt 63%

De verkoop van gouden munten door de US Mint steeg 63 procent in januari tot het hoogste niveau sinds april 2013. Het volume steeg naar 91.500 ounces van 56.000 gram in december, terwijl de verkoop van zilveren munten bijna verdrievoudigd tot 4.780.000 ounces, het hoogste nivo in een jaar. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de US Mint.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

‘Waarom plegen bankiers opeens zelfmoord?’

Wanneer we het hebben over bankiers die zichzelf van het leven beroven, roept dat herinneringen op aan de tijden van de “Grote Depressie” in het begin van de vorige eeuw. Maar het gebeurt gewoon nu in Londen, Engeland, in januari 2014. Een vice-president bij het hoofdkantoor van JP Morgen in Londen sprong vanaf de 33e verdieping zijn dood tegemoet en viel 165 meter lager te pletter. Een ooggetuige meldde dat er “heel veel bloed was”. Dit volgt op het nieuws van afgelopen zondag dat een voormalige manager van de Deutsche Bank zichzelf had opgehangen in zijn huis in Londen. Waarom gebeurt dit? Oké, de markten zijn in 2014 flink gedaald, maar zijn zéker niet gecrasht.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

Help, de olie-industrie krimpt

In de VS wordt met man en macht en met heel veel geleend geld meer aardolie geproduceerd dan 10 jaar geleden. Het is moeizaam winbare olie, die uit gesteente wordt getrild en gestoomd. Duizenden werkelozen verlaten hun geboortegrond om in de olie-industrie in North-Dakota te gaan werken. Waarschijnlijk slechts voor een paar jaar, want de schalie-oliebronnen drogen snel op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

Productie China op laagste stand in zes maanden

De industriële productie in China is in januari gekrompen tot het laagste niveau in zes maanden. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van de Chinese Federatie van Logistiek en Inkoop.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: zaterdag 1 februari 2014

Zodra de massa’s ontwaken zullen de kapitalisten alles doen om hun rijkdom te behouden

Het jaar 2013 is voorbij. Het was een jaar van felle strijd waarin de arbeidersklasse zich verzette tegen de neoliberale aanvallen op hun levensstandaard. Overal in de wereld verzetten zich arbeiders en jongeren tegen het onmenselijke kapitalistische systeem.