EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22766 tot 22770
Geplaatst op: zaterdag 12 april 2014

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld en toch is er armoede

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld, met een Bruto Binnenlands Product van meer dan 30.000 euro per hoofd van de bevolking, wat duidt op een zeer hoge productiviteit. Volgens de website Trading Economics wordt er in Nederland momenteel 78% van de productiecapaciteit verbruikt, wat betekent dat er zonder extra investeringen in techniek nog 20% meer waarde in Nederland geproduceerd zou kunnen worden.

Lees verder op stopdebankiers.nl
Geplaatst op: zaterdag 12 april 2014

Oekraïne schort gasbetalingen aan Rusland op

De Russische gasgigant Gazprom verhoogde eerder deze maand de gasprijs voor Oekraïense consumenten tot 485 dollar per 1000 kubieke meter, van 268 dollar in het eerste kwartaal, zeggend dat Kiev niet langer in aanmerking komt voor eerdere kortingen.

,,We zien geen reden om de prijs te herzien. We beschouwen de prijs van rond de 500 dollar als geen marktprijs, ongerechtvaardigd en onaanvaardbaar. Daarom hebben we de betalingen tijdens de periode van de prijsonderhandelingen opgeschort'', aldus Kobolev in een interview met weekblad Zerkalo Nedely.

Lees verder op bnr.nl
Geplaatst op: zaterdag 12 april 2014

Europa treedt in de schaduw van Amerika

De grootste aandacht gaat de laatste tijd uit naar de economische situatie in Amerika. De Fed zorgt daarbij voor veel onzekerheid onder de beleggers. De Fed heeft namelijk ingespeeld op een flink herstel in de Amerikaanse economie. Lovende woorden werden zelfs verkondigd door Janet Yellen.

Maar die tijd lijkt heel ver van ons vandaan te zijn. De Amerikaanse economie kan op de volledige steun rekenen van de Fed. Maar alleen als dat ook echt nodig is. Deze woorden zouden normaliter zorgen voor enige onzekerheid. Toch is er duidelijk geen onzekerheid te vinden onder de Amerikaanse beleggers. Het vertrouwen op Janet Yellen is nog steeds groot.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 12 april 2014

Het gaat sneller beter dan je denkt met de Nederlandse economie

Het herstel van de Nederlandse economie gaat sneller dan verwacht. Vooral in de industrie en de bouw trekt de productie verrassend snel aan. Zelfs op de zieltogende arbeidsmarkt is het eerste herstel zichtbaar.

Het herstel van de Nederlandse economie gaat sneller dan verwacht. Vooral in de industrie en de bouw trekt de productie verrassend snel aan. Zelfs op de zieltogende arbeidsmarkt is het eerste herstel zichtbaar.

Dat is opvallend, want de verwachting van veel economen was dat het conjuncturele herstel, dat ergens begin 2013 inzette, uiterst traag zou verlopen. De belangrijke handelspartners van Nederland krabbelen ook pas net op, dus de export zou ditmaal minder explosief herstellen dan in eerder perioden met opgaande conjunctuur.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 12 april 2014

Rijkste 1 procent bezit bijna een kwart van alle vermogen

Volgens het CBS had in 2012 de rijkste 1 procent van Nederland (74 duizend huishoudens) 273 miljard euro vermogen.

Volgens het CBS had in 2012 de rijkste 1 procent van Nederland (74 duizend huishoudens) 273 miljard euro vermogen.

Nederland staat te boek als een egalitair land, maar tijdens de crisis is de ongelijkheid groter geworden. De rijkste 1 procent bezit bijna een kwart van het totale vermogen, waarmee de verdeling tussen arm en rijk internationaal tot de scheefste behoort. Voor de crisis hadden de allerrijksten nog ruim eenvijfde van het vermogen.

Lees verder op volkskrant.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs