Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22776 tot 22780
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Wanneer ploft de Belgische vastgoedbubbel

België hoort niet alleen met voetbal bij de top van de wereld, we zijn ook kampioen belastingen betalen en we hebben een van de meest overgewaardeerde vastgoedmarkten ter wereld. Dit is een hele boterham voor een klein land als het onze. Het is dan ook geen wonder dat de Belgen een nationale sport hebben gemaakt van het aftrekken van belastingvoordelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Chinese goudkoorts bereikt piek

China is vorig jaar de grootste goudmarkt ter wereld geworden. De Chinezen gingen zoals verwacht voorbij India, dat decennialang het grootste goudconsumerende land was. Dat blijkt uit een gepubliceerde studie van de World Gold Council.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Fysieke markt Goud in 2013, de spanning loopt op

In 2013 daalde de goudprijs ruim 25%. Inmiddels zijn de cijfers over de fysieke goudmarkt bekend gemaakt door de World Gold Council.

Uit de cijfers blijkt dat de vraag naar goudbaren en gouden munten enorm is geweest in 2013. De vraag steeg gemiddeld met 28%. De grootste stijging van de vraag naar goudbaren en gouden munten was in Turkije met 113%. In China steeg de vraag 38%, India +16%, VS +26% en in Thailand steeg de vraag met 75%. In totaal was de vraag naar goudbaren en gouden munten 1654 ton. De vraag naar goudbaren en gouden munten staat op het hoogste punt sinds 1992.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Steeds meer Europeanen lijken van plan de EU van binnenuit te vernietigen

In twee landen van de eurozone - Nederland en Frankrijk - zouden anti-Europapartijen die verkiezingen zelfs winnen. Zowel Geert Wilders van de PVV als Marine Le Pen van het Front National willen de euro inleveren voor respectievelijk een retour naar de gulden en de franc. Maar ook in andere landen doen partijen die de macht van Brussel willen inperken - tot de Unie volledig ontmantelen - het beter dan dat ooit het geval is geweest. In Groot-Brittannië zou de eurosceptische UKIP van Nigel Farage enkel nog Labour voor zich moeten dulden in het Europees halfrond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Bizar: Goud daalt door dalende vraag???

De goudprijs moet een stap terug zetten vandaag, aanleiding zou zijn dat de World Gold Council rapporteerde dat de vraag naar goud met 15 % daalde in 2013.

Dit moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. De uitstroom bij de goud-ETF's is de voornaamste reden dat de vraag daalde, maar dit zit al volledig in de prijs verrekend. Ondertussen stijgt de vraag naar fysiek goud opnieuw vanuit de goud-ETF's.