Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 22781 tot 22785
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Europese jeugdwerkloosheid daalt voor het eerst sinds mei

De jongerenwerkloosheid is in december in de eurozone gedaald tot 23,8 procent. Het gaat om de eerste daling sinds mei, zo blijkt uit de jongste gegevens van Eurostat. Alles samen zaten vorige maand nog steeds 3,5 miljoen mensen jonger dan 25 jaar zonder werk. Dat zijn er 23.000 minder dan in november.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

BTC China accepteert weer bankoverschrijvingen

De prominente bitcoin exchange BTC China laat klanten weer geld storten naar hun bankrekening. Daarnaast hebben ze een promotie gestart waarbij zij mensen die een koop- of een verkooporder plaatsen een beloning geven.

Bobby Lee, directeur van de exchange, heeft bevestigd dat klanten inderdaad weer tegoed op hun account kunnen krijgen via een bankoverschrijving. Hij meldt hierover: “Eerder dachten we dat het niet mogelijk was om gewoon geld te blijven ontvangen op onze rekening. Echter nadat we nog eens goed naar de richtlijnen hebben gekeken die zijn opgesteld in december, denken we toch dat het geoorloofd is om klanten via onze bank een storting te laten doen.”

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Opkomende economieën zien valuta fors dalen

Er is iets bijzonders aan de hand met de internationale economie. Opkomende economieën als Turkije, Zuid-Afrika en Argentinië, zien de waarde van hun munt ineens fors dalen, terwijl ze het op het eerste gezicht economisch vrij goed deden. Noodmaatregelen van centrale banken helpen nauwelijks. Hoewel al deze landen hun eigen problemen hebben, hebben ze één ding gemeen: ze zijn afhankelijk geworden van buitenlandse investeringen, in dollars. Investeringen die op gang kwamen toen Amerika met grof geschut de crisis te lijf ging. Maar nu draait de VS de geldkraan langzaam weer dicht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Amerikaanse economie groeit stevig door

De Amerikaanse economie is volgens het eerste, voorlopige cijfer met 3,2 procent gegroeid (op jaarbasis) over het vierde kwartaal. Netjes in het huisje en overeen met de consensus onder economen. Interessant: de consument laat zijn geld weer rollen.

Het U.S. Bureau of Economic Analysis meldde vandaag dat de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal met 3,2 procent is gegroeid (op jaarbasis). Dat is weliswaar wat lager dan over Q3 (4,1 procent op jaarbasis), maar in lijn met de verwachtingen. Het is daarbij van belang om op te merken dat dit de eerste schatting is, er komen nog enkele bijstellingen achteraf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Vergeet zelfrijdende wagens, kijk hoe robots het stuur nemen!

Er is al heel wat discussie geweest over zelfrijdende wagens, maar wat te denken van robots die achter het stuur zitten? Klinkt wellicht nog als science fiction, maar dat is het al lang niet meer.