Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22796 tot 22800
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

'Woningbouw daalt verder in 2014'

Het aantal nieuwe woningen daalt in 2014 verder met ongeveer 7 procent. Een kleine opsteker voor dit jaar is de kleine stijging van renovatie en onderhoud aan woningen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Edward Snowden: "De NSA kan je overal volgen"

Afgelopen week zond de Duitse zender ARD een exclusief interview met Snowden uit. Klik hier voor de volledige video van 30 minuten!

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Waar is ons goud gebleven

De Nederlandsche Bank zegt 613 ton goud te bezitten. 11% daarvan is opgeslagen in Amsterdam. 20% van het goud is naar verluidt in Ottawa ondergebracht. Het ligt er al sinds de Tweede Wereldoorlog. Een andere 20% van het Nederlandse goud is in Londen.

[...]

Bron: geldhonger.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

IBAN, het nieuwe rekeningnummer

Het IBAN nummer is inmiddels bij de meeste mensen bekend. Helaas vooral vanwege de negatieve nieuwsberichten rondom het IBAN nummer. Het is een nummer dat doorgaans een stuk ingewikkelder oogt dan het vroegere rekeningnummer. Vanaf 1 februari 2014 moet het IBAN nummer gebruikt gaan worden. Maar wat is een IBAN nummer eigenlijk precies? Waarom hebben we deze nodig?

IBAN staat voor ‘International Bank Account Number’. Het gaat dus eigenlijk simpelweg om een internationaal rekeningnummer. Het nummer is nodig om de betalingen en de doelstellingen volgens de standaarden van de SEPA te doen. SEPA staat voor ‘Single Euro Payments Area’. Het gaat daarbij om een Europese betaalmarkt. Het doel is om verschillen tussen binnenlandse betalingen en betalingen binnen het gebied van de SEPA op te heffen. Binnenlandse en buitenlandse betalingen moeten dan dus even soepel verlopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Fed bouwt stimuleringsprogramma verder af

De Federal Reserve vermindert het maandelijkse bedrag waarvoor schuldpapier wordt opgekocht ter ondersteuning van de Amerikaanse economie van 75 naar 65 miljard dollar.