Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2281 tot 2285
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Amerikaanse koepel van centrale banken verhoogt rente opnieuw

De Federal Reserve (Fed) heeft besloten het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten verder te verhogen. Het gaat om een stijging van kwart procentpunt naar een rente van tussen de 0,75 en 1 procent. 

De koepel van Amerikaanse centrale banken maakte de nieuwe renteverhoging woensdag bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 maart 2017

Frankrijk is wereldkampioen staken, België vierde

Jaarlijks gaan er in België gemiddeld 71 arbeidsdagen per 1.000 werknemers verloren als gevolg van stakingen, zo blijkt uit een analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI voor de periode 2006-2015. Ons land staat daarmee op de vierde plaats. Frankrijk is wereldkampioen met 123 dagen per 1.000 werknemers, gevolgd door Denemarken (122) en Canada (79).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Voorlopige uitslag verkiezingen geeft winst aan VVD

De voorlopige uitslag van de verkiezingen op basis van de exitpolls van onderzoeksbureau IPSOS suggereren dat de VVD de grootste partij zal worden met 31 zetels. De PvdA gaat van 38 naar slechts 9 zetels, een verlies van 29 zetels. Onder andere de PVV, CDA en D66 profiteren, deze partijen krijgen volgens de exitpoll allemaal 19 zetels in de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Goud opnieuw aan de vooravond van een grote gebeurtenis

De meeste van ons die de goudprijs volgen zullen dat voornamelijk doen in euro’s of in dollars. Zo nu en dan kunnen we in deze valuta’s een uitschieter naar boven of een diepe duikeling naar beneden waarnemen, maar het echte spektakel blijft helaas uit. Nog minder spectaculair wordt het voor diegene die de goudprijs volgt in SDR – de Special Drawing Right. Wie de goudprijs volgt in SDR krijgt daarentegen een ‘reëler’ zicht op de ontwikkeling van de goudprijs. De SDR is een mandje van valuta’s te weten de euro, de Amerikaanse dollar, yen, het Britse pond en sins kort ook de yuan.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Britse bevolking ligt niet wakker van brexit

De Britse consument ligt niet wakker van de brexit. Hij moet met dringender problemen afrekenen.

Dat blijkt uit een enquête van de bank HSBC Holdings bij tweeduizend Britse consumenten.