Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 22801 tot 22805
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Enkele signalen dat de wereldeconomie er niet goed aan toe is

De prestatie van de aandelenmarkt staat niet in verhouding tot de prestatie van de economie. Maar in tegenstelling tot hetgeen de politici graag doen beweren, gaat het er niet goed aan toe in de wereld. Het gaat niet slechter meer, maar we zijn nog een heel eind verwijderd van een goede globale economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Eurozone ziet meevallende groei

De Eurozone groeide over Q4 met 0,3 procent. Erg bescheiden vergeleken dat van de Groeilanden of zelfs de VS, maar het geldt toch als een meevaller. Is de Eurozone op weg naar een krachtig herstel dit jaar?

Dat viel even mee vandaag: de economie van de Eurozone (als geheel) heeft het laatste kwartaal van 2013 een groeipercentage laten zien van 0,3 procent, in vergelijking tot Q3. Economen rekenden ‘slechts’ op 0,2 procent, dus we mogen hier  van een meevaller (tje) spreken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Onder deze omstandigheden kan de goudprijs alleen maar stijgen

Het gaat hard met de goudprijs, het lijkt wel alsof alle goudbeleggers eindelijk hun frustraties van de laatste 2 jaar van zich afgooien. Naarmate de goudprijs stijgt, zullen steeds meer short posities afgewikkeld worden waardoor de prijs zal blijven stijgen. Het lijkt er op dat de fysieke goudmarkt grip begint te krijgen op de papieren goudmarkt want op de fysieke goudmarkt klopt er iets niet, dat bewijst onderstaande tabel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

India, Indonesië, Vietnam en China consumeren steeds meer goud

Wanneer het gaat over het kopen van goud in het Verre Oosten, zijn het meestal India en China die alle aandacht opslorpen. Beide landen zijn inderdaad de grootverbruikers in de regio. China heeft recent haasje over gespeeld en is India voorbijgestreefd als de grootste consument van goud. Maar de regio is groter dan alleen maar deze twee landen.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Ook miljonair worden? Miljonairs geven tips!

Iedereen met ook maar een beetje voorliefde voor geld zou het wel willen: miljonair zijn. Want ja, waarom eigenlijk niet? Het zou het leven er in ieder geval niet vervelender op maken niet waar? Toch lijkt miljonair worden voor de meeste mensen een ver van hun bed show. Wij van Beursplein6 zien dit anders en denken dat je niet in een gouden wiegje geboren hoeft te zijn om het heft in eigen handen te nemen en financieel succesvol te worden! We vonden een leuk onderzoek dat is gehouden onder miljonairs, waaruit naar voren komt wat volgens hen de belangrijkste oorzaak is dat zij miljonair zijn geworden. En dát willen we je natuurlijk niet onthouden!