Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 22801 tot 22805
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

De 3 zaken die we moeten onthouden van het WEF 2014 in Davos

Christine Lagarde, hoofd van het IMF, waarschuwde voor “het zeer reële risico” van deflatie in de eurozone. De inflatie zou dit jaar slechts 1,2% bedragen, ver onder de 2%-doelstelling van de Europese Centrale Bank en ook ver onder de Japanse inflatiegraad (1,7%). Dalende prijzen als gevolg van deflatie zouden de werkloosheidsproblematiek, de groeivooruitzichten en de ongelijkheid verder op de spits kunnen drijven.

Mario Draghi, voorzitter van de ECB, verklaarde op het WEF dat hij de mogelijkheid van een quantitative easing-programma (financiële stimulus) niet uitsluit indien het risico op deflatie blijft toenemen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

FED gaat 10 miljard “taperen”, goudprijs reageert nauwelijks

Gisteren heeft de FED bekend gemaakt dat er nog eens 10 miljard getaperd gaat worden. Vorige maand werd de start gemaakt met de tapering. De geldcreatie wordt terug gebracht van 75 miljard naar 65 miljard per maand. De goudprijs steeg na het nieuws. De markt had al rekening gehouden met deze afbouw. De valuta-onrust in de opkomende landen gaf de goudprijs extra steun. De prijs van 1 troy ounce goud steeg gisterenavond zelfs naar $1269. Goud is de safe haven wanneer een valuta in korte tijd veel van zijn waarde verliest. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

De fatale ziekte genaamd “inflatie”

Doorheen de geschiedenis is er maar een constante: overheden beloven steeds meer dan ze zich kunnen veroorloven. Hierdoor moeten ze hun munt ontwaarden om dit zo lang mogelijk vol te houden. Het resultaat is echter altijd hetzelfde: inflatie. Uiteindelijk wordt inflatie de maatschappij fataal en toch komt dit steeds opnieuw voor ... en opnieuw ...

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Het herstel van de Amerikaanse economie is een fata morgana

Het herstel van de Amerikaanse economie is niet echt, hoe graag we het misschien ook willen zien. De economische groei blijkt voor een groot deel gedreven door voorraadopbouw, de werkloosheid daalt doordat meer Amerikanen niet meer de moeite nemen om een baan te zoeken en de inkomens compenseren al jaren niet meer voor de inflatie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Voorspelt de Baltic Dry Index een correctie op de beurs?

De Baltic Dry index is sinds het begin van dit jaar al bijna gehalveerd. De tarieven voor het transport van bulkgoederen zijn sterk gedaald, een indicatie dat de vraag naar goederen aan het afnemen is.