Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 22806 tot 22810
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

Goud mogelijk naar $ 1400 Invinco Benelux

De opsteller van het rapport had echter buiten de waard gerekend. President Poetin besloot ongeveer op hetzelfde moment Russische troepen naar het schiereiland de Krim te sturen en het eiland de facto te annexeren. De crisis leek te escaleren, toen op zondag de nieuwe minister-president van Oekraïne het optreden van Rusland een de facto oorlogsverklaring noemde. Goud schoot door de barrière van $ 1350 per troy ounce heen. Voor een deel was de snelle prijsstijging een teken van ongerustheid van beleggers, dat het westen te zeer bij het conflict betrokken zou kunnen raken. Dat zou Rusland ertoe kunnen brengen het olie- en gaswapen in te zetten. In deze omstandigheden vervult goud voor veel beleggers weer de rol van Safe Haven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

Goud en Zilver report (Week 10)

De goudprijs steeg afgelopen week met een half procent, terwijl zilver 1,88% goedkoper werd. De prijzen van beide edelmetalen kwamen deze week nauwelijks van hun plaats. Wel waren er ontwikkelingen in de valutamarkt, want de euro bereikte door goede macro-economische cijfers uit de Eurozone het hoogste niveau tegenover de dollar sinds oktober 2011.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

Nederland binnenkort 2e rangs welvaartsstaat?

De betiteling van deze column is nogal gewaagd en zal mogelijk (boze) reacties oproepen. Toch durf ik het aan om in deze column de armoede te benoemen zoals die in een westers welvaartsland wordt gevoeld door meer mensen dan menig Nederlander denkt.

We kunnen nu nog stellen dat we leven in een land met een hoge levensstandaard met vele sociale verworvenheden, vergaande technologische ondersteuning op allerlei gebied, de beste infrastructuur, goed onderwijs, vrijheid van meningsuiting, tolerantie, en nog heel veel meer factoren die alles te samen maken dat we volgens verschillende onderzoeken vooralsnog tot één van de gelukkigste volkeren behoren op  deze aardkloot.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

Inflatie China daalt tot 2 procent

De inflatie in China is in de maand februari gedaald tot 2 procent.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Banken geven financieel onderricht in de klas

In totaal zetten ruim 90 organisaties zich in voor het project, dat een initiatief is van overheidsplatform Wijzer in geldzaken. Bijna 150.000 leerlingen zullen een financieel deskundige voor de klas krijgen voor het speciale onderricht.

,,Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor financieel bewustzijn'', zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën over alweer de vierde editie van dit project. De vorige keer, in 2012, werden ruim 4000 gastlessen verzorgd.