Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 22806 tot 22810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Marc Faber: 20 procent van de portefeuille in goud

Marc Faber hoeven we u ongetwijfeld niet voor te stellen. De uitgever van The Gloom, Boom & Doom Report is niet weg te slaan uit de media. Naar de reden waarom de man te pas en te onpas wordt opgevoerd, hoeven we ook niet lang te gissen: hij heeft onmiskenbaar een grote uitstraling.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Zilvermijnen blijken gouden investering in 2014

In de eerste zeven weken van 2014 zijn de koersen van de producerende zilvermijnen met gemiddeld 31,4% hoger gesloten. Deze cijfers zijn gebaseerd op het koersverloop van 13 producerende zilvermijnen. De zilverprijs steeg in dezelfde periode 8%. De cijfers geven een duidelijk beeld dat zilvermijnen harder stijgen (of dalen) dan de beweging in de zilverprijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Hypotheekrenteaftrek maakt huizen steeds duurder

De hypotheekrenteaftrek zou woningbezit stimuleren, maar uiteindelijk werd vooral het maken van schulden gestimuleerd. Daardoor betalen we in verhouding tot andere landen relatief veel maandlasten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Is Bitcoin geld?

Ik breng  een theoretische analyse over de definitie van geld, die ik vervolgens toepas op Bitcoin. Komen verder ook aan bod: de BIS, de centrale bank aller centrale banken, het dilemma tussen romantiek en pragmatisme wanneer het over onze financiële toekomst gaat, en de politieke filosofie van het libertarisme.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Kan de Fed een derde bubbel in 15 jaar nog vermijden?

De laatste 5 jaren heeft de Federal Reserve honderden miljarden vers geld gecreëerd dat nauwelijks of niet doordrong tot de economie. In het verleden zorgde een te los monetair beleid al voor enkele desastreuze bubbels. Aan het huidige tempo zal de Fed zijn QE pas beëindigen tegen het einde van het jaar. Is de Fed deze keer opnieuw te laat om het barsten van een bubbel te vermijden?