Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 22811 tot 22815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Emerging Markets onrust houdt aan

Even leek de rust rond de Emerging Markets gevonden, maar schijn bedroog. Ondanks ingrijpen van diverse centrale banken laaide de koersdruk opnieuw op. Zowel de Emerging Markets als de Westerse beurzen zakten opnieuw weg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

'Woningbouw daalt verder in 2014'

Het aantal nieuwe woningen daalt in 2014 verder met ongeveer 7 procent. Een kleine opsteker voor dit jaar is de kleine stijging van renovatie en onderhoud aan woningen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Edward Snowden: "De NSA kan je overal volgen"

Afgelopen week zond de Duitse zender ARD een exclusief interview met Snowden uit. Klik hier voor de volledige video van 30 minuten!

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Waar is ons goud gebleven

De Nederlandsche Bank zegt 613 ton goud te bezitten. 11% daarvan is opgeslagen in Amsterdam. 20% van het goud is naar verluidt in Ottawa ondergebracht. Het ligt er al sinds de Tweede Wereldoorlog. Een andere 20% van het Nederlandse goud is in Londen.

[...]

Bron: geldhonger.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

IBAN, het nieuwe rekeningnummer

Het IBAN nummer is inmiddels bij de meeste mensen bekend. Helaas vooral vanwege de negatieve nieuwsberichten rondom het IBAN nummer. Het is een nummer dat doorgaans een stuk ingewikkelder oogt dan het vroegere rekeningnummer. Vanaf 1 februari 2014 moet het IBAN nummer gebruikt gaan worden. Maar wat is een IBAN nummer eigenlijk precies? Waarom hebben we deze nodig?

IBAN staat voor ‘International Bank Account Number’. Het gaat dus eigenlijk simpelweg om een internationaal rekeningnummer. Het nummer is nodig om de betalingen en de doelstellingen volgens de standaarden van de SEPA te doen. SEPA staat voor ‘Single Euro Payments Area’. Het gaat daarbij om een Europese betaalmarkt. Het doel is om verschillen tussen binnenlandse betalingen en betalingen binnen het gebied van de SEPA op te heffen. Binnenlandse en buitenlandse betalingen moeten dan dus even soepel verlopen.