EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22816 tot 22820 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 5 juni 2014

Zet Poetin het westen opnieuw voor schut?

Dat de G7 gisteren zonder Rusland werd gehouden en dat de Russische president Poetin daarover gespierde taal gebruikte, zet wellicht een eerder markant feit van deze week wat in de schaduw. Een gebeurtenis die nochtans duidelijk illustreert dat Rusland op alle vlakken aan het bouwen is aan een Russisch-Chinese as. Dinsdag kondigde de Russische minister van financiën Anton Silouanov  immers aan dat China en Rusland een akkoord hebben gesloten om een Chinees-Russisch ratingagentschap op te richten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 5 juni 2014

De Nigerianen moeten afkicken van de olierijkdom

In juni 2011 produceerde Nigeria dagelijks 2,42 miljoen vaten aardolie. Bij een olieprijs van ca. $100 per vat betekent elke dag opnieuw 242 miljoen dollar.  De Nigeriaanse regering krijgt overigens niet $100 per vat, maar een veel kleiner deel.

In juni 2011 produceerde Nigeria dagelijks 2,42 miljoen vaten aardolie. Bij een olieprijs van ca. $100 per vat betekent elke dag opnieuw 242 miljoen dollar.  De Nigeriaanse regering krijgt overigens niet $100 per vat, maar een veel kleiner deel.

De afgelopen jaren is de Nigeriaanse olieproduktie aan het afnemen.

In maart 2014 was de dageijkse produktie gedaald tot 2,07 miljoen vaten: 14% minder dan in 2011. Dat betekent dat ook de olie-inkomsten van de Nigeriaanse regering met 14% zijn gedaald.

De olieproduktie en de olie-inkomsten zullen blijven afnemen. En de Nigerianen zullen moeten afkicken van die extra bron van inkomsten.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

Nieuw record voor S&P 500 op Wall Street

Wall Street is gisteren licht hoger gesloten. De breed samengestelde Standard & Poor's 500 (S&P 500), de index die het meest gevolgd wordt door investeerders, bereikte een nieuw record.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

123 miljoen mensen in EU onder armoedegrens

Tegelijkertijd verhoogt de politiek de belastingen en worden de bestaande sociale voorzieningen stap voor stap afgebroken. Het gevolg: hand over hand toenemende armoede. Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 zijn er alleen al 800.000 arme kinderen bijgekomen. De bijna 123 miljoen die nu onder de armoedegrens leven –7 miljoen meer dan in 2008- vormen ongeveer een kwart van de bevolking in de EU.

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

Dit is waarom de goudprijs niet meer zal herstellen

De laatste 30 maanden presteren aandelen al beter dan goud. Na een val van 30 % vorig jaar staat de goudprijs vandaag nog enkele procenten hoger dan in het begin van het jaar, goudmijnaandelen staan na een klap van 55 % nog zo’n 14 % hoger dan in het begin van het jaar. Maar het herstel stokt al enkele maanden. De kritische weerstand van goud is $ 1.180 en het ziet er naar uit dat we nog naar dit niveau gaan. Barry Ritholz ziet de goudprijs dan ook niet meer herstellen om de volgende redenen:

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs