Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 22816 tot 22820
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Goudmijnen overstegen goudprijs met 50%

De koers van goudmijnen beweegt harder dan de goudprijs. In 2013 daalde de koersen van de goudmijnen veel harder dan dat de goudprijs daalde. Voor beleggers kan dit interessant zijn om zo een extra hefboom te creëren. Aan de andere kant is het beleggen in een goudmijn gemiddeld risicovoller. Te meer omdat de ontwikkelen binnen het bedrijf ook een belangrijke rol spelen. De kwaliteit van het management, het rendement op investeringen, mogelijk stakingen, belastingverhogingen die door landen waarin de goudmijn ligt etc. zijn ontwikkelingen die je als belegger moet calculeren. Een extra voordeel van de goudmijnen is het dividend dat wordt uitgekeerd. De goudmijnen keren jaarlijks een dividend uit tussen de 2% en de 4%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

‘Zwitserland heeft nog altijd 61 duizend kilo gestolen Nederlands goud’

De Zwitsers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog veel goud van Duitsland gekocht dat geroofd was uit de kluizen van De Nederlandsche Bank. Daarvan hebben ze slechts een fractie teruggegeven.

Dat schrijft Roel Janssen, auteur van het boek ‘Fout Goud’ over het goud dat door door de Duitsers gedurende de Tweede Wereldoorlog uit de kluizen van DNB is geroofd, dat maandag wordt gepresenteerd.

“In de Tweede wereldoorlog heeft Duitsland 146 duizend kilo goud uit de kluizen van De Nederlandsche Bank geroofd. Via Berlijn is dat goud in Zwitserland terechtgekomen. En het meeste daarvan heeft Nederland nooit meer teruggezien”, zegt Roel Janssen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Chinese consument koopt zich suf

De economie van China ‘zou’ stevig afkoelen volgens veel marktvorsers. Zou, want de Chinese consument weet in ieder geval van niets en die leent vrolijk door om te doen wat de economie nodig heeft: consumeren.

De fascinatie van de Westerse media om de Chinese economie hoofdzakelijk vanuit ene negatief perspectief te benaderen, is op zijn minst opvallend te noemen. We zullen er maar geen complottheorieën op loslaten, maar feit is wel dat de headlines, ook als er goed nieuws over de Chinese economie te melden valt, meestal toch een negatieve lading kennen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Slechts zes gram goud in Olympische medaille

Olympisch goud is een zilveren medaille van 525 gram die verguld is met slechts 6 gram goud. Dat is evenveel goud als een gouden tientje. Een gouden medaille van meer dan honderd jaar geleden is wel massief goud en is veel meer waard dan de 2014 medailles.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Vlaamse kmo's creëerden vorig jaar bijna 9.600 banen

De tewerkstelling bij Vlaamse kmo's is vorig jaar met 1,5 procent gestegen. Er kwamen met andere woorden 9.591 banen bij in de kleine en middelgrote ondernemingen in Vlaanderen. Dat blijkt uit de driemaandelijkse "Kmo Tewerkstellingsmonitor" van HR-dienstengroep ADMB en ondernemersorganisatie Unizo.