Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 22821 tot 22825
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Zimbabwe aanvaardt nu ook yuan, yen, roepie en Australische dollar

Zimbabwe, dat sinds 2009 niet meer over een nationale munt beschikt, heeft vandaag ingestemd met het gebruik van de Chinese yuan, de Japanse yen, de Indiase roepie en de Australische dollar als wettig betaalmiddel bij handelstransacties. Tot nu toe werd voornamelijk de Amerikaanse dollar gebruikt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Een op de drie kinderen in Spanje wordt door armoede bedreigd

Een op de drie kinderen in Spanje wordt door armoede bedreigd. Zo'n 2,8 miljoen minderjarigen leven in gezinnen waar er geen geld is voor gezonde voeding, schoolboeken of kleding, zo stelt de hulporganisatie Save the Children in een rapport. Dat komt overeen met 33,8 procent van de kinderen in Spanje.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Turkse valuta weer onderuit

De opluchting over de enorme renteverhoging in Turkije was woensdag van korte duur.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Merci François! Franssprekende loodgieter in Londen verdient 15.000 euro per maand

Londen telt nu zo veel Franse belastingvluchtelingen dat een tekort aan Franssprekende loodgieters is ontstaan. Dat schrijft de Daily Telegraph.

Charlie Mullins, de eigenaar-stichter van Pimlico Plumbers, een bedrijf dat zo’n 200 loodgieters in dienst heeft in Centraal-Londen, heeft verschillende vacatures voor Franssprekende loodgieters, nadat zijn eigen personeel steeds meer problemen ondervindt om met de Gallische klanten te communiceren. Vooral nieuwe klanten in de betere buurten van Londen - South Kensington, Chelsea en Mayfair - willen in het Frans te woord worden gestaan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Waarom iedereen weg wil uit Turkije, Zuid-Afrika en India

De afgelopen maanden haalden beleggers steeds meer geld weg uit opkomende landen waardoor hun aandelenmarkten en munten verder wegzakten. Eén voor één komen centrale bankiers nu in actie om investeerders binnen te houden. Structureel zal het weinig uithalen.

De BRIC en de eurokneuzen als landenclubjes zijn al weer hopeloos uit de tijd. Economen hebben het tegenwoordig over een nieuwe club landen: de BIITS. Ook wel de ‘fragiele vijf’ genoemd door de zakenbankiers van JP Morgan.