Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22836 tot 22840
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Na het IMF en de Bundesbank, wil nu de EU uw spaargeld 'mobiliseren'

Na het IMF en de Bundesbank heeft nu ook de Europese Unie een document vrijgegeven waarin staat te lezen dat de 'mobilisering' van het spaargeld van de 500 miljoen EU-burgers tot de mogelijkheden behoort wil men het gat dichten dat de banken sinds de financiële crisis hebben achtergelaten. Met dat geld wil men de economie opnieuw aanzwengelen en investeringen op langere termijn gaan financieren. Dat meldt het persagentschap Reuters, dat het document kon inzien. 

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

De Europese schuldencrisis gevisualiseerd

At the heart of the European debt crisis is the euro, the currency that ties together 17 countries in an intimate manner. So when one country teeters on the brink of financial collapse, the entire continent is at risk. The following excellent mini-documentary visually explains how such a flawed system came to be... and what's next?

Bron: refdag.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

ECB komt nog niet in actie tegen deflatie

ECB-president Mario Draghi maakte donderdag bekend dat het belangrijkste rentetarief ongewijzigd blijft op 0,5 procent. Beeld EPA

De Europese Centrale Bank (ECB) wacht af. Moeten er maatregelen genomen worden tegen de dreiging van deflatie? Misschien horen we volgende maand meer uit Frankfurt.

Het woord zingt rond: deflatie. ECB-president Mario Draghi omschreef het gisteren als „een zelfversterkend proces, waarbij prijzen over een breed front in veel landen tegelijk dalen.” Het zou het economisch herstel in de knop kunnen breken, doordat mensen bestedingen uitstellen.

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Vooral werkloosheid werkt deflatie in de hand

Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management merkt op dat het deflatiegevaar in de eurozone vooral het gevolg is van de werkloosheid die ongemeen hoog blijft. Hier ligt een taak weggelegd voor de Europese Centrale Bank, die de evolutie van de inflatie nauwlettend in de gaten moet houden.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Deflatie spook doemt op

De trend lijkt gezet voor het nieuwe jaar. De aandelenbeurzen zijn in de maand januari over een breed front lager gegaan. Het extreem optimisme is vervaagd. De Amerikaanse indices verloren het meest in één maand in januari 2014 sinds 2012. De S&P500 verloor in januari 3,57 procent.  De januari barometer signaleert een uitdagend tot lager beursjaar in 2014. De AEX verliest 3,72 procent in de maand januari. Deflatie doemt op in de eurozone.

De Emerging Markets valuta onrust lijkt ook aan het begin van de maand februari onverminderd door te zetten. Vorige week vrijdag gingen de beurzen in de loop van de dag onverwacht scherp onderuit op hernieuwde koersdruk en onzekerheid over de Ememerging Markets valuta. Vanochtend komen nieuwe berichten dat de geopende Aziatische indices opnieuw lager noteren als gevolg van hernieuwde valuta onrust in de Turkse lira.