Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22841 tot 22845
Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

“De wereldelite is bang voor een opstand van de massa’s”

“De wereldelite is bang van een opstand van de massa’s”. Dat citaat dat in de discussie werd aangehaald door Aron uit Duitsland vat de situatie goed samen. Het geeft aan dat de wereldelite – de kapitalisten en hun bondgenoten – bijzonder bang zijn voor de gevolgen van het besparingsbeleid en het kapitalisme in het algemeen op de overgrote meerderheid van de wereldbevolking. Ze zijn bang voor sociale uitbarstingen die hun heerschappij ter discussie stellen en de ideeën van het socialisme kunnen verspreiden onder miljarden mensen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Zuid-Afrikaanse centrale bank verhoogt rente naar 5,5%

De centrale bank van Zuid-Afrika heeft de rente vandaag verhoogd van 5 naar 5,5 procent. Deze ingreep komt een dag na de renteverhoging in India en Turkije. Helaas hebben de ingrepen van deze drie opkomende economieën nog niet het gewenste effect gehad. De munten verliezen vandaag opnieuw aan waarde tegenover de dollar.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

De tapering is overal

Zal de Federal Reserve doorgaan met tapering? Dat is de vraag waar we vanavond meer duidelijkheid over krijgen, want dan krijgen we de uitkomst van het FOMC overleg te horen. In aanloop naar dat moment presenteren we de volgende grafiek, die laat zien dat de bereidheid om het Amerikaanse tekort te financieren al langer tanende is. De tapering is overal!

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

De Turkse centrale bank heeft gisteren de rente fors verhoogd, met als doel valutaspeculanten op afstand te houden. De volgende grafiek op Goudstandaard laat zien dat de Turkse munt al jaren aan waarde verliest tegenover goud. Vergeleken met 1999 is de goudprijs in lira met een factor dertig gestegen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Effect Turkse renteverhoging bijna uitgewerkt

Gisteren verhoogde de Turkse centrale bank de rente met 4,25%, een noodgreep om de val van de lira te stoppen. Maar heeft de maatregel wel effect? Een halve dag na het rentebesluit staat de munt alweer bijna op het niveau van voor de interventie.