Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22851 tot 22855
Bron: greekreporter.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Beschikbaar inkomen Griekse huishoudens daalt 8% in Q3 2013

Greek households’ and non-profit institutions’ (offering services to households) available income fell by 8 percent in the third quarter of 2013, compared with the same period in 2012, to 30.4 billion euros, reflecting a 9.9 percent decline in workers’ income and an 8.2 percent fall in social benefits to households, Hellenic Statistical Authority said on Monday.

In a report, the statistics service said that final consumption spending of Greek households and NPIs fell by 10.2 percent in the July-September period in 2013 to 32.4 billion euros, from 36.1 billion euros in the same period in 2012.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Goudprijs daalt in aanloop naar de FOMC

Morgen weten we meer over het monetaire beleid van de Federal Reserve, want dan zal Bernanke voor de laatste keer in de rol van voorzitter een FOMC toelichting geven. Verschillende valuta, maar ook aandelenmarkten en edelmetalen, staan hierdoor onder druk. Beleggers wachten in spanning af of de tapering een vervolg krijgt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Mijnbouwbedrijven schroeven investeringen fors terug

Mijnbouwbedrijven hebben het even niet zo gemakkelijk. Als reactie op de soms stevig gedaalde prijzen voor onder andere metalen, houden ze dan ook de hand stevig op de knip. Heeft de sector inmiddels al de bodem definitief bereikt?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Het is nu slechter in Italië dan in Polen

Volgens een grafiek van de OESO is de materiële achteruitgang in Italië nu erger dan in Polen.

In Italië en Griekenland liggen deze percentages nu hoger dan in de "armere" Europese landen. Enkel Hongarije doet het nog slechter. Het beste er aan toe zijn Nederland en de Scandinavische landen. Let wel op, dit zijn gegevens van 2012 - aldus

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Duitsland: onrust over lot Duitse goudvoorraad groeit

Duitsland wil zijn goud deels terug. Het in de VS, het VK en Frankrijk opgeslagen goud komt echter maar zeer moeizaam richting de ‘Heimat.’ Waarom moet het jaren duren voor het Duitse goud weer in de kluizen van de Bundesbank komt te liggen?