Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22851 tot 22855
Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Ratio Goud/zilver is in beweging

De US Mint heeft in 2013 een recordhoeveelheid zilver verkocht. Wanneer we kijken naar de verhouding tussen de verkopen van zilver en goud dan verkocht het munthuis in 2013 54 keer meer zilver dan goud in de vorm van de American Eagle en gemeten in ounces. In het jaar 2012 lag deze verhouding op 1/45. In 2011 werd er 40 keer meer zilver verkocht dan goud. De trend in de ratio is dat er steeds meer zilver wordt verkocht dan er goud wordt verkocht. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

China speelt het spel slim in de valutaoorlog

Het Westen heeft nooit goed begrepen wat er zich allemaal afspeelt in China. Maar China weet wel degelijk waar ze mee bezig zijn, zo staat op In  Gold We Trust. Door de jaren heen heeft China ook noodgedwongen zijn spelregels aangepast omdat het anders te veel in zijn kaarten liet kijken. Maar de opbouw van de Chinese goudreserves is veel groter dan de meeste nu durven vermoeden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Grootbanken blijven negatief op goud

Goud blijft bij de grote zakenbanken uit de gratie. Eerder deze week kwam de Zwitserse zakenbank Credit Suisse al met een sombere visie, en zowel Morgan Stanley als Goldman Sachs sluiten zich daarbij aan.

Sommige zakenbanken staan bijzonder sceptisch tegenover de kansen die goud te bieden heeft. Ondanks de stijging van de goudprijs in de afgelopen weken, worden er met de regelmaat van een klok negatieve rapporten over goud gepubliceerd. En die zijn dan inderdaad vaak afkomstig van zeer gerenommeerde zakenbanken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Het lot van Europa ligt in Duitse handen

Na maanden van discussie heeft de Duitse rechtbank de beslissing omtrent het wettelijk kader van OMT (“Outright Monetary Transactions”) doorverwezen naar het European Court of Justice (“ECJ”) in Luxemburg. In eerste instantie lijkt dit een goed zaak, maar wie de beslissing van dichterbij bekijkt - kan alleen maar vaststellen dat het voortbestaan van de Eurozone hiermee in gevaar is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Column Kees de Kort | Extreem weinig hypotheekaanvragen

In Amerika is de hypotheekrente extreem laag. Toch worden er bijzonder weinig hypotheekaanvragen ingediend, weet BNR's Kees de Kort.