Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 22856 tot 22860
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Het is nu slechter in Italië dan in Polen

Volgens een grafiek van de OESO is de materiële achteruitgang in Italië nu erger dan in Polen.

In Italië en Griekenland liggen deze percentages nu hoger dan in de "armere" Europese landen. Enkel Hongarije doet het nog slechter. Het beste er aan toe zijn Nederland en de Scandinavische landen. Let wel op, dit zijn gegevens van 2012 - aldus

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Duitsland: onrust over lot Duitse goudvoorraad groeit

Duitsland wil zijn goud deels terug. Het in de VS, het VK en Frankrijk opgeslagen goud komt echter maar zeer moeizaam richting de ‘Heimat.’ Waarom moet het jaren duren voor het Duitse goud weer in de kluizen van de Bundesbank komt te liggen?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Aantal leegstaande winkelpanden stijgt opnieuw

In België stonden eind vorig jaar ruim 18.000 winkelpanden leeg, een toename van 1.000 panden op een jaar. Dat zegt Locatus, leverancier van winkelinformatie in de Benelux. Het leegstandspercentage klom van 7,8 procent naar 8,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

IMF maant EU op te schieten met afronden bankenunie

De bankenunie moet de stabiliteit van de financiële markten verstevigen en de kans dat zwakke banken landen in de problemen brengen, verkleinen.

Daarom is Lagarde voorstander van het voornemen om een Europese autoriteit op te richten die gaat over de herstructurering of ontmanteling van falende banken. Gecombineerd met een eigen financiële achtervang moet dit de afhankelijkheid tussen banken en overheden verkleinen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Sterkste groei Britse economie sinds 2007

De Britse economie is afgelopen jaar met 1,9 procent gegroeid, de sterkste groei sinds 2007. Dat maakte het Britse nationale statistiekbureau dinsdag bekend op basis van een eerste raming.