EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22856 tot 22860
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

Laatste pijler EU-bankenunie op zijn plaats

Strengere regels: Banken moeten meer kapitaal in kas houden zodat ze zelf beter problemen kunnen opvangen. Ook is afgesproken dat aandeelhouders en schuldeisers van banken zelf moeten bijdragen aan de redding of sanering van een falende bank (de zogeheten bail in). Zo moet het redden van banken met belastinggeld (bail out) tot het verleden horen. Verder zijn bonussen van bankiers aan banden gelegd.

Lees verder op europa-nu.nl
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

Goudprijs kende beste start dit jaar sinds 1983

De overgang van oud naar nieuw gebeurt meestal zonder al te grote schokken op de financiƫle markten. Dit jaar was dat toch even anders want we zagen een merkwaardige opwaartse beweging bij de edelmetalen. De goudprijs steeg in een mum van tijd (een periode van bijna 3 maanden) met 15 procent, de zilverprijs voerde een gelijkaardige krachtige beweging uit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

Werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Nederland is in februari opgelopen tot 8,8 procent van de beroepsbevolking.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

FED tapert verder, print maandelijks nog steeds $55 miljard

Gisteren heeft de chairman van de FED, Janet Yellen, aangekondigd dat QE zal worden terug gebracht van $65 miljard naar $55 miljard per maand. De beurs in in de VS reageerde negatief. De Dow Jones sloot 0,7% lager voor de dag. De goudprijs kreeg een flinke tik en daalde van $1356 naar $1327 per troy ounce.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

Hoeveel last krijgt Nederland van handelsboycot met Rusland?

Van de landen in West-Europa heeft Nederland relatief de meest intensieve zakenrelatie met Rusland. Een totale boycot zou veel geld kosten. De spagaat tussen dominee en koopman.

Van de landen in West-Europa heeft Nederland relatief de meest intensieve zakenrelatie met Rusland. Een totale boycot zou veel geld kosten. De spagaat tussen dominee en koopman.

Veel exporteurs kijken met gekromde tenen naar de ontwikkelingen. Sinds president Poetin in 2000 aan de macht kwam, is de export naar Rusland verviervoudigd van 1,7 naar 7 miljard euro. Hiermee is Rusland na de buurlanden, de VS en China het op zeven na grootste exportland voor Nederland. Deze groei is vooral te danken aan het feit dat van alle BRIC-landen (Braziliƫ, Rusland, India, China) het welvaartsniveau in Rusland het meest is toegenomen. In 2020 behoren zeventig miljoen Russen tot de middenklasse - de helft van de bevolking. In de landbouwsector zullen vooral de Nederlandse exporteurs van snijbloemen, tulpenbollen, kaas, eieren, (poot)aardappelen, groente en fruit worden getroffen.

Lees verder op volkskrant.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs